Kaisar Longqing

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kaisar Longqing

Kaisar Longqing (Hanzi: 隆庆, 1537-1572) yaiku kaisar ka-12 saka Dinasti Ming kang nguwasani tahta sadawane 6 taun yaiku saka taun 1567-1572.[1][2] Lair karo jeneng cilik Zhu Zaihou (朱載垕), yaiku anak nomer telu saka Kaisar Jiajing.[2] Taun 1539 dheweke diwenehi gelar Pangeran Yu.[2] Sawise Jiajing mangkat taun 1567 dheweke dadi penerus saka tahtane bapake, rezime banjur diwenehi jeneng Longqing.[2]

Pamrentahan[sunting | sunting sumber]

Sawise munggah tahta, Longqing banjur njupuk tindakan kanggo mbenerake kabeh kang ora bener nalika ana ing mangsa pamrentahane bapake.[2] Dheweke nglakokake reformasi ana ing pamrentahane kanthi cara ngukum para penjilat saka pamrentahan bapake lan menehi pegawean marang pejabat-pejabat kang bersih kanggo ngatasi situasi.[2] Jendral Qi Jiguang kang tau duwe jasa ngalau bajak laut Jepang saka pesisir wetan lan menehi prentah kanggo nguwati pertahanan ana ing Tembok Besar.[1] Negarawan ulung, Gao Gong lan Zhang Juzheng diwenehi prentah kanggo nganakake negosiasi damai karo Mongol.[1] Aktivitas dagang uga dibuka meneh ana ing watesan kang ndadekake hubungan antarane Tiongkok lan Mongol kang wis mbeku suwe bisa rampung.[2] Perkara iki ndaddekake stabilitas ana ing sasawane wates lor.[2] Longqing uga majuke babagan dagang karo negara-negara liyane kaya Eropa, Afrika, lan negara Asia liyane.[2] Saliyane kuwi, dheweke uga nguwati daerah wates kulon kalebu uga kutha pelabuhan sadawane Zhejiang lan Fujian kanggo nyegah serangan bajak laut kang tau dadi momok nalika jaman pamrentahan Jiajing.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)m-search.jp
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)www.tionghoa.com
Didhisiki déning:
Kaisar Jiajing
Kaisar Tiongkok
(Dinasti Ming)
1567-1572
Diganti déning:
Kaisar Wanli
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaisar_Longqing&oldid=833007"