Kailash

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung kailash dipunpendhet fotonipun tanggal 15 Februari 2006

Kailash ugi misuwur kanthi nama Kangrinboge Feng. Gunung punika minangka gunung ingkang paling inggil wonten ing sisih kilenipun Gangdise Shan+ . Kawontenanipun gunung punika endah sabnget amargi papanipun manggen wonten ing sacelakipun Danau Manasarovar kaliyan Gurla Mandhata. Gunung punika minangka gunung ingkang suci, pramila boten dipunidinaken menawi wonten ingkang badhe minggah wonten ing gunung punika. GUnung punika dipunanggep suci kaliyan tiga agama, inggih punika Budha, Hindu kaliyan BON. [1]

Gunung kailash dipunpendhet saking base champ Tarchen

Margi Tumuju Pucuk Gunung[sunting | sunting sumber]

  • Punika margi ingkang limraghipun dipun-ginakaken kangge minggahi gunung punika :
Beijing - Lhasa
Kathmandu - Lhatze
Kathmandu - Saga
Bishkek - Kashgar
Beijing - Urumqi - Kashgar
Almaty - Urumqi - Kashgar
New Dehli - Darchula
  • Kejawi punika wonten ugi ingkang lewat sekawan jalur punika ;
saking Xinjiang mlampah tumuju Kashgar - Shiquanhe - Kailash
saking Northern Route Tengah Tibet (Lhasa utawi Lhatze) - Tsochen - Shiquanhe - Kailash
saking Southern Route Tengah Tibet (Lhasa atau Lhatze) - Saga - Kailash
sakig India / Nepal Border New Dehli - Purang / Burang - Kailash

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)/ (dipunundhuh tanggal 09 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kailash&oldid=883853"