Kadesh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Suriah pada milenium kedua SM, menunjukkan letak Kadesh (Qadesh).

Kadesh (utawa Qadesh, Qadesh-di-Orontes; basa Het: Kadeš) yaiku sawijining kota kuno di Levant, terletak di dekat hulu Sungai Orontes. Kutha iki dikira dening Kenneth Kitchen minangka reruntuhan Tell Nebi Mend,[1] antawis 24 km sisih kidul Homs (sek. 34°35′N 36°31′E / 34.583°N 36.517°E / 34.583; 36.517) ing cedhak Al Qusayr ing panggonan kang saiki dadi Suriah kulon nanging disebutke sajroning naskah prasasti ngenani Pertempuran Kadesh minangka panggonan kang cedhak Tunip ing lemah Amurru.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kitchen, K.A, "Ramesside Inscriptions", Volume 2, Blackwell Publishing Limited, 1996, hlm.16-17
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kadesh&oldid=835194"