Kacembang Gadung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kacembang Gadung
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Passeriformes
kulawarga: Irenidae
Genus: Irena
Species: I. puella
Jeneng binomial
Irena puella
(Latham, 1790)

Kacembang Gadung kanh duwe jeneng imiah Irena puella yaiku sawijining jenis manuk ocèhan kang ukurane sedheng, lan dawane bisa nganti 27cm.[1] Manuk jinis iki gampang mbédakake antarané sing lanang karo sing wadon.[1] Manuk lanang kang wis gedhe duwé wulu kang wernané biru tuwa gemerlap, werna matané abang, Wulu pérangan ngisor lan swiwi wernané ireng.[1] Manuk wadon duwe wulu kang wernane ijo rada biru, wulu ana ing bagean buntut lan swiwi wernané ireng.[1] Manuk lanang ukurane luwih gedhé saka manuk wadon. [1]Manuk kang isih enom saka jenis iki wernane meh padha kaya manuk wadon.[1] Manuk jinis iki nganti tekan saiki ana enem jinis subspesies kang populasine kasebar ana ing alas-alas tropis, perbukitan lan perkebunan ing antarane ing negara Bangladesh, India, Nepal, pulo Andaman, pulo Nicobar, Republik Rakyat Cina, Indocina, Thailand, Myanmar, Semenanjung Melayu, Singapura, pulo Sumatera, Jawa, Kalimantan lan pulo Palawan ing Filipina.[2] Manuk Kacembang Gadung biasane mangan buah-buahan, ficus lan uga macem-macem jenis serangga.[2] Burung wadon biasane bisa netesake antarane loro nganti telung endhog ana ing susuhe kang wujude kaya cangkir cilik kang manggon ana ing ndhuwur wit.[2] Spesies manuk iki duwe daerah sebaran kang amba lan dadi salah siji manuk kang sering ditemokake ana ing habitat asline. [2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (Basa Inggris) BirdLife Species Factsheet
  2. ^ a b c d * (Basa Inggris) IUCN Red List
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kacembang_Gadung&oldid=832466"