Kabupatèn Sumbawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kabupaten Sumbawa)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Sumbawa
Lambang Kabupatèn Sumbawa
Lambang Kabupatèn Sumbawa
Motto: "---"
Lokasi NTB Kabupaten Sumbawa.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Sumbawa Besar
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

14 kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Katolik, Protestan lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Sumbawa iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Sumbawa Besar iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Sumbawa ketata saking 14 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Alas
  2. Alas Kulon
  3. Batu Lanteh
  4. Empang
  5. Labangka
  6. Labuhan Badas
  7. Lape-Lopok
  8. Lunyuk
  9. Moyohilir
  10. Moyohulu
  11. Plampang
  12. Ropang
  13. Sumbawa
  14. Utan-Rhee

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Sumbawa, Nusa Tenggara Kulon
Lambang Kabupatèn Sumbawa

Kecamatan: Alas | Alas Kulon | Batu Lanteh | Empang | Labangka | Labuhan Badas | Lape-Lopok | Lunyuk | Moyohilir | Moyohulu | Plampang | Ropang | Sumbawa | Utan-Rhee

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Provinsi Nusa Tenggara Kulon

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Sumbawa&oldid=811915"