Kabupatèn Pandeglang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kabupaten Pandeglang)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Pandeglang
Lambang Pandeglang.jpg
Lambang Pandeglang
Motto: "BERKAH (Bersih, Elok, Ramah, Kuat, Aman, Hidup)"
Locator kabupaten pandeglang.png
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Pandeglang
Bupati: A. Dimiyati Natakusuma
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

2.746,90 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

29 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.085.000 (2003)
+/- 395 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, Wong Baduy, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sunda lan Basa Indonesia

Kabupatèn Pandeglang iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Banten, lokasiné ing sisih kulon pulo Jawa, kutha Pandeglang iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : Labuan, Saketi lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 2.746,90 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

60 21' - 70 00' Lintang kidul lan 1040 48'- 1060 11' Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Pandeglang katata jroning 29 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupaten Pandeglang yaiku:

  1. Kecamatan Angsana
  2. Kecamatan Banjar
  3. Kecamatan Bojong
  4. Kecamatan Cadas Sari
  5. Kecamatan Carita
  6. Kecamatan Cibaliung
  7. Kecamatan Cibitung
  8. Kecamatan Cigeulis
  9. Kecamatan Cikedal
  10. Kecamatan Cikeusik
  11. Kecamatan Cimanggu
  12. Kecamatan Cimanuk
  13. Kecamatan Cipeucang
  14. Kecamatan Cisata
  15. Kecamatan Jiput
  16. Kecamatan Kaduhejo
  17. Kecamatan Karangtanjung
  18. Kecamatan Labuan
  19. Kecamatan Mandalawangi
  20. Kecamatan Menes
  21. Kecamatan Munjul
  22. Kecamatan Pagelaran
  23. Kecamatan Pandeglang
  24. Kecamatan Panimbang
  25. Kecamatan Patia
  26. Kecamatan Picung
  27. Kecamatan Saketi
  28. Kecamatan Sukaresmi
  29. Kecamatan Sumur

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]