Kabupatèn Lampung Wétan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kabupaten Lampung Timur)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Lampung Timur
120px
Lambang Lampung Timur
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Lampung Timur.jpg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha ---
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kecamatan
 - Cacahe:

23 kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Lampung Timur iku salah siji kabupaten ing Provinsi Lampung, kutha --- iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wilayah Kabupaten iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Lampung Timur ketata saking 23 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupaten iki yaiku:

  1. Bandar Sribawono
  2. Batanghari
  3. Batanghari Nuban
  4. Braja Slebah
  5. Bumi Agung
  6. Gunung Pelindung
  7. Jabung
  8. Labuhan Maringgai
  9. Labuhan Ratu
  10. Margatiga
  11. Mataram Baru
  12. Melinting
  13. Metro Kibang
  14. Pasir Sakti
  15. Pekalongan
  16. Purbolinggo
  17. Raman Utara
  18. Sekampung
  19. Sekampung Udik
  20. Sukadana
  21. Waway Karya
  22. Way Bungur
  23. Way Jepara

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Lampung