Kabupatèn Karo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kabupaten Karo)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Karo
120px
Lambang Karo
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Utara Kabupaten Karo.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Kabanjahe
Bupati: Daulat Daniel Sinulingga
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

2.127,25 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

13 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 276.763 jiwa
+/- 130 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak, wong Melayu lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Karo iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Kabanjahe iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 2.127,25 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

2° 50' nganti 3° 19' Lintang lor lan 97° 55' nganti 98° 38' Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Karo ketata jroning 13 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Barusjahe
  2. Berastagi
  3. Juhar
  4. Kabanjahe
  5. Kuta Buluh
  6. Laubaleng
  7. Mardinding
  8. Merek
  9. Munte
  10. Payung
  11. Simpang Empat
  12. Tiga Binanga
  13. Tiga Panah

Karajan Karo[sunting | sunting sumber]

Ing tlatah Karo iki mbiyèn tau ana 5 karajan yaiku:

  1. Karajan Sibayak Lingga (iki asale marga Karo-Karo Sinulingga)
  2. Karajan Sibayak Sarinembah (iki asale marga Sembiring Meliala)
  3. Karajan Sibayak Suka (asale marga Ginting Suka)
  4. Karajan Sibayak Barusjahe (asale marga Karo-Karo lan Barus)
  5. Karajan Sibayak Kutabuluh (asale marga Perangin-angin)

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Sumatra Lor
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Karo&oldid=809474"