Kabupatèn Kapuloan Yapen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kabupatèn Yapen Waropen)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Yapen Waropen
120px
Lambang Yapen Waropen
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Yapen Waropen.jpg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Serui
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

18.746 km²
Distrik
 - Cacahe:

5 Distrik
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 87.797 jiwa (2000)
+/- 4,65 jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Protestan, Katolik, Islam lan liyane
Basa: Bahasa Indonesia lan liyane

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Yapen Waropen iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonesia. Kutha Serui iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 18.746 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Yapen Waropen ketata saking 5 distrik, --- desa/kampung/kelurahan. Distrik-distrik ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Angkaisera
  2. Poom
  3. Yapen Barat
  4. Yapen Selatan
  5. Yapen Timur

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Papua
Lambang Provinsi Papua

Kabupatèn: Asmat | Biak Numfor | Boven Digoel | Deiyai | Dogiyai | Intan Jaya | Jayapura | Jayawijaya | Kapuloan Yapen | Keerom | Lanny Jaya | Mamberamo Raya | Mamberamo Tengah | Mappi | Merauke | Mimika | Nabire | Nduga Tengah | Paniai | Pegunungan Bintang | Puncak | Puncak Jaya | Sarmi | Supiori | Tolikara | Waropen | Yahukimo | Yalimo |

Kutha: Jayapura

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Papua