Kabupatèn Tana Toraja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tana Toraja
120px
Lambang Tana Toraja
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Tana Toraja.jpg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Makale
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

15 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonesia lan liyané

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Tana Toraja iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul, kutha Makale iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Tana Toraja ketata jroning 15 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Bituang
  2. Bonggakaradeng
  3. Buntao Rantebua
  4. Makale
  5. Mengkendek
  6. Rantetayo
  7. Saluputti
  8. Sangalla
  9. Simbuang
  10. Sanggalangi

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Sulawesi Kidul