Kabupatèn Sumba Wétan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Sumba Wétan
120px
Lambang Sumba Wétan
Motto: "---"
Peta lokasi Kabupatèn Sumba Wétan
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Waingapu
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

15 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: ---
Agama: Katolik, Protestan, Islam lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Kabupatèn Sumba Wétan iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonésia. Kutha Waingapu iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Sumba Timur dumunung ing sisih kidul Negara Kesatuan Republik Indonésia, diapit déning loro pulo silik ing bagéan kidul sing duwé pedunung ya iku Pulo Salura lan Pulo Manggudu. Bagéan wétan déning Pulo Nuha (durung ana pedunungé) sing sacara administrasi pamarintahan kalebu jroning wilayah Désa Kabaru Kecamatan Rindi. Saliyané iku ana 98 pulo tanpa pedunung lan 97 ing antara pulo-pulo kasebut durung duwé jeneng. Kabupatèn iki sacara astronomis dumunung ing antara garis 9’ 16 – 10’ 20 Lintang kidul lan 119’ 45 – 120’ 52 Bujur wétan.[1]

Kabupatèn iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Selat Sumba
ing sisih kidul karo: Samudra Hindhia
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Sumba Kulon
ing sisih wétan karo: Segara Sabu

Démografi[sunting | sunting sumber]

Cacahing pedunung Kabupatèn Sumba Wétan ya iku: 223.116 jiwa (NTT jroning Angka Thn 2008)

  • Lanang : 116.571 orang
  • Wadon : 106.545 orang[2]

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Sumba Wétan katata jroning 15 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Haharu
  2. Kahaungu Eti
  3. Karera
  4. Waingapu
  5. Lewa
  6. Matawai La Pawu
  7. Nggaha Oriangu
  8. Paberiwai
  9. Pahunga Lodu
  10. Pandawai
  11. Pinupahar
  12. Rindi
  13. Tabundung
  14. Umalulu
  15. Wula Waijelu

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Profil Kabupatèn Sumba Wétan (doaksès 22 Juni 2011)
  2. ^ Data Kabupatèn Sumba Wétan (diaksès 22 Juni 2011)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]