Kabupatèn Situbanda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Situbanda
Lambang Situbondo.jpg
Lambang Situbanda
Motto: "---"
Locator kabupaten situbondo.png
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Kutha Situbandha
Bupati: H. Ismunarso
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.457,10 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

17 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 600.000 jiwa
+/- --- / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonesia

Kabupatèn Situbanda iku salah siji kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Situbanda iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 1.457,10 km² utawa --- hèktar.

Géografis[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Situbanda iku salah siji kabupatèn ing Jawa Wétan sing dikenal kanthi sebutan Dhaérah Wisata Pasir Putih sing dunungé ing antara 7° 35’ - 7° 44’ Lintang Kidul dan 113° 30’ – 114° 42’ Bujur Wétan. Kabupatèn Situbanda wewatesan karo Selat Madura ing sisih lor, sisih wétan wewatesan karo Selat Bali, sisih kidul wewatesan karo Kabupatèn Bandawasa lan Kabupatèn Banyuwangi, sarta sisih kulon wewatesan karo Kabupatèn Prabalingga. Jembar wewengkon Kabupatèn Situbanda ana 1.638,50 km² utawa 163.850 hèktar, lan wanguné dawa saka kulona mangétan kurang luwih 150 km. Panté lor umumé arupa dhataran cendhèk lan ing sisih kidul arupa dhataran dhuwur.

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Situbanda ketata jroning 17 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Jawa Wetan