Kabupatèn Kapuloan Selayar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kabupatèn Selayar)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Selayar
Logo Kabupaten Kepulauan Selayar.png
Lambang Selayar
Motto: "---"
Kepulauan Selayar.png
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Benteng
Bupati: Drs. H. Syahrir Wahab, MM
Wakil Bupati: H. Saiful Arief, SH
Jembar
 - Total:

10.503,69 km²
Distrik
 - Cacahe:

11 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 121.749 jiwa
+/- 11,6 jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonesia lan liyané

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Selayar iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul, kutha Benteng iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Kapuloan Selayar ketata jroning 11 kecamatan, 67 desa, 7 kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Benteng
  2. Bontoharu
  3. Bontomanai
  4. Buki
  5. Bontomatene
  6. Bontosikuyu
  7. Pasilambena
  8. Pasimarannu
  9. Pasimasunggu
  10. Pasimasunggu Timur
  11. Taka Bonerate

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang : Sulawesi Kidul