Kabupatèn Nagan Raya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Nagan Raya
Lambang Kabupatèn Nagan Raya

Lambang Kabupatèn Nagan Raya
Peta lokasi Kabupatèn Nagan Raya

Peta lokasi Kabupatèn Nagan Raya
Koordinat : -
Motto: -
Provinsi Acèh
Ibukutha Suka Makmue
Jembar 3.928 km²
Pedunung  
 · Cacahé 144.944 [1]
 · Kapadhetan 37 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 5
 · Désa/kelurahan 213
Dhasar hukum UU No.4 Tahun 2002
Tanggal 10 April 2002
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Drs. T. Zulkarnaini
Kodhe area telepon 0655
APBD {{{apbd}}}
DAU -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: -

Koordinat: 4°10′N, 96°30′E

Kabupatèn Nagan Raya iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Acèh, Indonésia. Ibukuthané Suka Makmue, sing dunungé watara 287 km utawa 8 jam lelunga saka Banda Acèh. Kabupatèn iki madeg miturut UU Nomor 4 Taun 2002, tanggal 2 Juli 2002 minangka asil pamekaran Kabupaten Acèh Kulon.

Wates wilayah[sunting | sunting sumber]

ing sisih lor karo: Kabupatèn Acèh Tengah lan Kabupatèn Aceh Kulon
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Aceh Barat Daya lan Samudra Indonésia
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Acèh Kulon
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Gayo Lues sarta Kabupatèn Aceh Barat Daya

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

  1. Kecamatan Beutong
  2. Kecamatan Darul Makmur
  3. Kecamatan Kuala
  4. Kecamatan Seunagan
  5. Kecamatan Seunagan Timur
  6. Kecamatan Tadu Raya
  7. Kecamatan Kuala Pesisir
  8. Kecamatan Suka Makmue

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia