Kabupatèn Merauke

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Merauke
Lambang Kabupatèn Merauke
Lambang Kabupatèn Merauke
Motto: "Izakod Bekai Izakod Kai"
Gambar:Lokasi Merauke.jpg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Merauke
Bupati: Johanes Gluba Gebze
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

45.071 km²
Distrik
 - Cacahe:

11 Distrik
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 307.343 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Protestan, Katolik, Islam lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Merauke iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonesia. Kutha Merauke iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : Ulilin lan liya-liyane. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 45.071 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

5'00'- 9'00' Lintang kidul lan 137'30'- 141'00' Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Merauke ketata saking 11 distrik, --- désa/kelurahan. Distrik-distrik ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Eligobel
  2. Jagebob
  3. Kimaam
  4. Kurik
  5. Merauke
  6. Muting
  7. Okaba
  8. Semangga
  9. Sota
  10. Tanah Miring
  11. Ulilin

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Papua

Kabupatèn Merauke, Papua

Distrik: Eligobel | Jagebob | Kimaam | Kurik | Merauke | Muting | Okaba | Semangga | Sota | Tanah Miring | Ulilin

Papua
Lambang Provinsi Papua

Kabupatèn: Asmat | Biak Numfor | Boven Digoel | Deiyai | Dogiyai | Intan Jaya | Jayapura | Jayawijaya | Kapuloan Yapen | Keerom | Lanny Jaya | Mamberamo Raya | Mamberamo Tengah | Mappi | Merauke | Mimika | Nabire | Nduga Tengah | Paniai | Pegunungan Bintang | Puncak | Puncak Jaya | Sarmi | Supiori | Tolikara | Waropen | Yahukimo | Yalimo |

Kutha: Jayapura

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Merauke&oldid=811041"