Kabupatèn Maluku Tengah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Maluku Tengah
Lambang Maluku Tengah
Lambang Maluku Tengah
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Maluku Tengah.jpg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Masohi
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

29.153 km²
Distrik
 - Cacahe:

11 kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 526.017 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Maluku Tengah iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Maluku, kutha Masohi iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : Banda lan liya-liyane. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 29.153 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Maluku Tengah ketata saking 11 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Amahai
  2. Banda
  3. Kutha Masohi
  4. Leihitu
  5. Nusa Laut
  6. Pulau Haruku
  7. Sala Hutu
  8. Saparua
  9. Seram Utara
  10. Tehoru
  11. Teon Nila Serua

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Maluku

Kabupatèn Maluku Tengah, Maluku

Kecamatan: Amahai | Banda | Leihitu | Nusa Laut | Pulau Haruku | Sala Hutu | Saparua | Seram Utara | Tehoru | Teon Nila Serua

Kutha: Kutha Masohi

 
Maluku
Lambang Provinsi Maluku

Kabupatèn: Buru | Kapuloan Aru | Maluku Tengah | Maluku Kidul-Wétan | Maluku Kidul-wétan Kulon | Seram Kulon | Seram Wétan

Kutha: Ambon

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia