Kabupatèn Kuantan Singingi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Kuantan Singingi
Lambang Kabupaten Kuantan Singingi.PNG

Lambang Kabupatèn Kuantan Singingi
Lokasi Riau Kabupaten Kuantan Singingi.svg

Peta lokasi Kabupatèn Kuantan Singingi
Koordinat : 0° LU - 1° LS dan 101°02' BT – 101°55' BT
Motto:
Provinsi Riau
Ibukutha Taluk Kuantan
Jembar 5.235,04 km² (2008)
Pedunung  
 · Cacahé 274.757 jiwa (2008)
 · Kapadhetan 52.48 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 12
 · Désa/kelurahan 199
Dhasar hukum
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati H. Sukarmis
Kodhe area telepon
APBD
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa Minangkabau, Melayu
Agama Islam
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.kuansing.go.id/

Kabupatèn Kuantan Singingi utawa saiki luwih dikenal mawa sebutan cekakan Kuansing, iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Riau, Indonésia.

Wates Wilayah[sunting | sunting sumber]

ing sisih lor karo: Kabupaten Kampar dan Kabupaten Pelalawan
ing sisih kidul karo: Jambi
ing sisih kulon karo: Sumatera Barat
ing sisih wétan karo: Kabupaten Indragiri Hulu

Kutha wigati[sunting | sunting sumber]

  • Teluk Kuantan
  • Lubuk Jambi
  • Muara Lembu
  • Benai
  • Baserah
  • Cerenti
  • Lubuk Ambacang
  • Kampung Baru (Toar)
  • Kota Baru
  • Inuman

Wisata Alam[sunting | sunting sumber]

  • Grojogan Tujuh Tingkat Batang Koban ing Lubuk Ambacang Kecamatan Hulu Kuantan.
  • Grojogan Guruh Gemurai Désa Kasang Kuantan Mudik.
  • Wisata Alam Bukit Cokiak di Muara Lembu, Kec. Singingi
  • Panorama Bukit Cokiak.
  • Tlaga Kari Koto Kari.
  • Dam Teso ing Benai.
  • Grojogan Delapan Tingkat (Lembah Gemuruh) ing Pulau Padang.

Cithakan:Kabupatèn Kuantan Singingi

Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia