Kabupatèn Intan Jaya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Intan Jaya

Lambang Kabupatèn Intan Jaya

Peta lokasi Kabupatèn Intan Jaya
Koordinat :
Motto:
Provinsi Papua
Ibukutha {{{ibukota}}}
Jembar
Pedunung  
 · Cacahé
 · Kapadhetan jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 6
 · Désa/kelurahan
Dhasar hukum UURI Tahun 2008 No. 54
Tanggal 29 Oktober 2008
Dina dadi {{{hari jadi}}}
'
Kodhe area telepon
APBD {{{apbd}}}
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi:

Kabupatèn Intan Jaya iku salah siji Kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonesia. Sadurungé tau dadi bagéyan saka wilayah Kabupatèn Paniai. Kabupatèn iki diresmèkaké déning Mentri Dalam Negri Indonésia, Mardiyanto, tanggal 29 Oktober 2008.

Kampung/désa per distrik[sunting | sunting sumber]

No. Distrik Kampung/Désa
1 Agisiga Agisiga, Balaimai, Mbamogo, Pugusiga, Tousiga, Unabundaga
2 Biandoga Biandoga, Bugalaga, Danggatadi, Kalawa, Yagaito, Yanei
3 Hitadipa Wabui, Zanaba, Kulapa, Pugisiga, Balamai
4 Homeyo Bilai I, Bilai II, Degesiga, Kendetapa, Kobae, Mapa, Maya, Pogapa, Selemama, Zomban Doga
5 Sugapa Bilogai, Emondi, Jalai, Mamba, Mindau, Puyagiya, Ugimba, Yokatapa, Yoparu
6 Wandai Sabisa

Wates Wilayah[sunting | sunting sumber]

Dhaérah-dhaérah otonomi sing diresmèkaké ing tanggal sing padha[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Mesuji, ing Lampung.
  2. Kabupatèn Tulang Bawang Kulon, ing Lampung.
  3. Kabupatèn Pringsèwu, ing Lampung.
  4. Kutha Gunung Sitoli, ing Sumatra Lor.
  5. Kabupatèn Nias Lor, ing Sumatra Lor.
  6. Kabupatèn Nias Kulon, ing Sumatra Lor.
  7. Kabupatèn Tambrauw, ing Papua Kulon.
  8. Kabupatèn Pulo Morotai, ing Maluku Lor.
  9. Kabupatèn Intan Jaya, ing Papua.
  10. Kabupatèn Deiyai, ing Papua.
  11. Kabupatèn Sabu Raijua, ing Nusa Tenggara Wétan.
  12. Kutha Tangerang Kidul, ing Banten.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Papua
Lambang Provinsi Papua

Kabupatèn: Asmat | Biak Numfor | Boven Digoel | Deiyai | Dogiyai | Intan Jaya | Jayapura | Jayawijaya | Kapuloan Yapen | Keerom | Lanny Jaya | Mamberamo Raya | Mamberamo Tengah | Mappi | Merauke | Mimika | Nabire | Nduga Tengah | Paniai | Pegunungan Bintang | Puncak | Puncak Jaya | Sarmi | Supiori | Tolikara | Waropen | Yahukimo | Yalimo |

Kutha: Jayapura

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia