Kabupatèn Gunung Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Gunung Kidul
Lambang Gunungkidul.jpg
Lambang Gunung Kidul
Motto: "---"
Péta Gunung Kidul ing DI Yogyakarta
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Wonosari
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.485,36 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

18 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 686.000 (2003)
+/- 462 jiwa / km²
Suku bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonesia

Kabupaten Gunung Kidul iku salah siji kabupatèn ing Daerah Istimewa Yogyakarta, lokasiné ing sisih wétan provinsi DIY, kutha Wonosari iku ibukutha kabupatené, kota-kota liyané : ---, lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 1.485,36 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Gunung Kidul katata jroning 18 kecamatan, 144 désa lan kelurahan. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Gunung Kidul yaiku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Daerah Istimewa Yogyakarta