Kabupatèn Bireuen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bireuen
Gambar:Lambang Kab Bireuen.jpg

Lambang Kabupatèn Bireuen
Lokasi Aceh Kabupaten Bireuen.svg

Peta lokasi Kabupatèn Bireuen
Koordinat : -
Motto: -
Provinsi Acèh
Ibukutha Kutha Bireuen
Jembar 1.899 km²
Pedunung  
 · Cacahé 372.799 [1]
 · Kapadhetan 197 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 17
 · Désa/kelurahan 514
Dhasar hukum -
Tanggal -
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati -
Kodhe area telepon 0644
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. 480.010.589.000,-
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.bireuenkab.go.id/

Koordinat: 5°5′N, 96°36′E

Kabupatèn Bireuen punika salah satunggalipun daerah kabupatèn wonten Provinsi Acèh, miwiti dados kabupatèn taun 2000 pamekaran saking kabupatèn Acèh Lèr. Jembar wewengkon 1.901,121 Km2 utawi 190,121 Ha watesipun ing sisih lèr Selat Malaka, sisih kidul watesipun kabupatèn bener meriah lan Pidie, sisih kilèn watesipun kabupatèn pidie, sisih wétan watesipun Acèh Lèr.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Bireuen&oldid=829165"