Kabupatèn Bengkalis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bengkalis
Lambang Kabupatèn Bengkalis

Lambang Kabupatèn Bengkalis
Lokasi Riau Kabupaten Bengkalis.svg

Peta lokasi Kabupatèn Bengkalis
Koordinat :
Motto:
Provinsi Riau
Ibukutha {{{ibukota}}}
Jembar 30.646,83 km²
Pedunung  
 · Cacahé ±1,25 juta
 · Kapadhetan - jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan -
 · Désa/kelurahan -
Dhasar hukum
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
' {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon {{{kodearea}}}
APBD
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.bengkalis.go.id/

Kabupatèn Bengkalis kuwi salah siji kabupatèn ing Provinsi Riau kanthi ibukutha Bengkalis sing dumunung ing Pulo Bengkalis, kapisah saka Pulo Sumatra. Jembar wewengkon ±30.646,83 km² lan nduwèni pedunung ±1,25 yuta jiwa. Kutha paling gedhé yakuwi Duri lan Selat Panjang.

Pametu utama ing Kabupatèn Bengkalis yakuwi saka lenga patra, sing dadi sumber paling gedhé APBD-né bebarengan karo gas.

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

  1. Bantan
  2. Bengkalis
  3. Bukit Batu
  4. Mandau
  5. Merbau
  6. Pinggir
  7. Rangsang
  8. Rangsang Kulon
  9. Rupat
  10. Rupat Lor
  11. Siak Kecil
  12. Tebing Tinggi
  13. Tebing Tinggi Kulon

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Bengkalis, Riau
Lambang Kabupatèn Bengkalis

Kecamatan: Bantan | Bengkalis | Bukit Batu | Mandau | Merbau | Pinggir | Rangsang | Rangsang Kulon | Rupat | Rupat Lor | Siak Kecil | Tebing Tinggi | Tebing Tinggi Kulon

Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia