Kabupatèn Bener Meriah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bener Meriah
Lambang Kabupatèn Bener Meriah

Lambang Kabupatèn Bener Meriah
Peta lokasi Kabupatèn Bener Meriah

Peta lokasi Kabupatèn Bener Meriah
Koordinat : -
Motto: -Musara Pakat
Provinsi Acèh
Ibukutha Simpang Tiga Redelong
Jembar 1.457 km²
Pedunung  
 · Cacahé 74.811 [1]
 · Kapadhetan 86 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 7
 · Désa/kelurahan 232
Dhasar hukum UU RI No.41 Taun 2003
Tanggal 18 Desember 2003
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Ir. H. Tagore Abubakar; Sirwandi Laut Tawar SMIK, S.Sos
Kodhe area telepon 0643
APBD {{{apbd}}}
DAU -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.benermeriahkab.go.id/

Koordinat: 4°45′N, 97°0′E

Kabupatèn Bener Meriah iku alah siji kabupatèn ing Acèh, Indonésia. Kabupatèn iki minangka asil pamekaran Kabupatèn Acèh Tengah sing dumadi saka pitung kecamatan.

Kecamatan[2][sunting | sunting sumber]

  1. Bandar
  2. Bukit
  3. Permata
  4. Pintu Rime Gayo
  5. Syiah Utama
  6. Timang Gajah
  7. Wih Pesam

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia