Kabupatèn Batubara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Batubara
Lambang Kabupaten Batubara.png

Lambang Kabupaten Batubara
Lokasi Sumatera Utara Kabupaten Batu Bara.svg

Peta lokasi Kabupaten Batubara
Koordinat :
Motto:
Provinsi Sumatra Lorr
Ibukutha Limapuluh
Jembar 922,20 km²[1]
Pedunung  
 · Cacahé 374.715 jiwa (2007)[1]
 · Kapadhetan 406,33 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 7[1]
 · Désa/kelurahan 98 / 7[1]
Dhasar hukum UU No. 5 Tahun 2007[1]
Tanggal 15 Juni 2007[1]
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Pj. Bupati Drs. H. Sofyan Nasution SH[1]
Kodhe area telepon
APBD {{{apbd}}}
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi:

Kabupatèn Batubara iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, Indonesia. DPR nyetujoni Rancangan Undhang-Undhang pembentukané nalika tanggal 8 Desember 2006. Kabupatèn iki diresmèkaké tanggal 15 Juni 2007, bebarengan karo pelantikan Pejabat Bupati Batubara, Drs. H. Sofyan Nasution S.H.

Kabupatèn iki minangka pamekaran saka Kabupatèn Asahan.

Wates wilayah[sunting | sunting sumber]

ing sisih lor karo: Bandar Khalipah (Kabupatên Serdang Bedagai) lan Selat Malaka.
ing sisih kidul karo: Meranti (Kabupaten Asahan) lan Ujung Padang (Kabupaten Simalungun).
ing sisih kulon karo: Bosar Maligas, Bandar, Bandar Masilam, Dolok Batunanggar, Simalungun (Kabupatèn Simalungun) lan Tebingtinggi (Kabupatèn Serdang Bedagai).
ing sisih wétan karo: Air Joman (Kabupaten Asahan) dan Selat Malaka.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g Kabupaten Batubara Diresmikan: Hindari Pembentukan Organisasi Besar. Waspada Online, 16 Juni 2007

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]