Kabupatèn Acèh Jaya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Acèh Jaya
Lambang Kabupatèn Acèh Jaya

Lambang Kabupatèn Acèh Jaya
Peta lokasi Kabupatèn Acèh Jaya

Peta lokasi Kabupatèn Acèh Jaya
Koordinat : 4°22'-5°16' LU dan 95°10'-96°03' BT
Motto:
Provinsi Acèh
Ibukutha Calang, Krueng Sabee
Jembar 3.627 km²
Pedunung  
 · Cacahé 74.532 [1]
 · Kapadhetan 21 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 6
 · Désa/kelurahan 172
Dhasar hukum UURI Nomor 4 Tahun 2002
Tanggal 10 April 2002
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Azhar Abdurrahman
Kodhe area telepon 0645
APBD {{{apbd}}}
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: acehjayakab.go.id

Koordinat: 4°49′N, 95°40′E

Kabupatèn Acèh Jaya iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Acèh, Indonésia. Kabupatèn Acèh Jaya diwangun minangka asil pamekaran saka Kabupatèn Acèh Kulon.

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

  1. Jaya (48 desa/kelurahan)
  2. Krueng Sabee (16 desa/kelurahan)
  3. Panga (19 desa/kelurahan)
  4. Sampoiniet (38 desa/kelurahan)
  5. Setia Bakti (13 desa/kelurahan)
  6. Teunom (38 desa/kelurahan)

Tapel wates[sunting | sunting sumber]

ing sisih lor karo: Kabupatèn Aceh Besar lan Kabupatèn Pidie
ing sisih kidul karo: Samudra Indonesia lan Kabupatèn Acèh Kulon
ing sisih kulon karo: Samudra Indonésia
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Acèh Kulon

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia