K12

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
K12
[[file:Cithakan:Location map India|200px|K12 is located in Cithakan:Location map India]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
K12
In the Siachen area of Kashmir, disputed between India and Pakistan. India is in de facto control.[1]
Elevasi 7.428 m (24.370 ft) 
Ranked 61st
Prominence 1.978 m (6.490 ft)
Dhaptar Ultra
Location
Pagunungan Saltoro Mountains, Karakoram
Koordinat 35°19′16.8″N 76°59′07.3″E / 35.321333°N 76.985361°E / 35.321333; 76.985361Koordinat: 35°19′16.8″N 76°59′07.3″E / 35.321333°N 76.985361°E / 35.321333; 76.985361
Climbing
First ascent 1974 by Shinichi Takagi, Tsutomu Ito (Japanese)
Rute paling gampang snow/ice climb

K12 inggih punika salah satunggaling gunung ingkang kalebet inggil wonten ing India. Gunung punika inggilipun 7428 meter. [2] Gunung punika minangka saperanganipun karakoram. Gunung punika dumunung wonten ing watesanipun sisih ler Pakistan kaliyan tlatah Kashmir India. K12 wonten ing sisih wetan-leripun Glacier Siachen.[3]

Paminggahan[sunting | sunting sumber]

Catetan paminggahan gunung K12[3]

  • Dipunminggahi kaping setunggal nalika taun 1960
  • Nalika taun 1957 dening Eric Shipton
  • Nalika taun 1971 saking ekspedisi Jepang dening Shinichi Takagi dkaliyan Tsutomu Ito. Annaging piyambakipun boten saged dumugi pucuk gunung, lan seda amargi kepleset lan ngantos sapunika mayitipun dereng dipuntemokaken.
  • Nalika taun 1975 saking ekspedisi Jepang malih
  • Nalika tuan 1984 tentara saking India dumugi pucuk gunung amargi saperanganipun Gletser Siachen badhe dipunblokir dening Pakistan.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ India is in de facto control of this region of Kashmir; the region is claimed by Pakistan. See e.g. The Future of Kashmir on the BBC website.
  2. ^ (en)/ K12 pucuk gunung sakiing India(dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)
  3. ^ a b (en)[ http://www.indianetzone.com/40/k12_peak.htm / K12](dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=K12&oldid=880893"