Jussi Jääskeläinen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jussi Jääskeläinen
Jussi Jääskeläinen.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Jussi Albert Jääskeläinen
Tanggal lair 19 April 1975 (umur 39)
Papan lair Mikkeli, Finlandia
Dhuwur 1.91 m (6 ft 3 in)[1]
Posisi pamain Penjaga gawang
Informasi klub
Klub saiki West Ham United
Nomer -
Karir remaja
Mikkelin Palloilijat
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1992–1995 Mikkelin Palloilijat 64 (0)
1996–1997 Vaasan Palloseura 54 (0)
1997–2012 Bolton Wanderers 474 (0)
2012– West Ham United 0 (0)
Tim nasional
1998–2010 Finlandia 56 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 11.49, 3 Juni 2012 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 13 Oktober 2010


Jussi Albert Jääskeläinen (lair 19 April 1975; umur 39 taun) yaiku salah sijining pemain bal-balan sing kebangsaané Finlandia sing main minangka kiper kanggo West Ham United ing Liga Utama Inggris. Panjenengané naté main ing klub utamané kayata Mikkelin Palloilijat, Vaasan Palloseura, lan Bolton Wanderers. Ing timnas Finlandia, Panjenengané menyatetaké ping 56 kali main saka taun 1998 tekan 2010.

Sawisé 15 musim bareng Bolton, Jääskeläinen nolak perpanjangan kontrak ing musim pungkasané lan milih gabung karo West Ham karo nandatangani kontrak sing durasiné setaun.[2][3]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Jussi Jääskeläinen ing Wikimedia Commons.