Juni 2009

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

30 Juni 2009 - Yemenia Penerbangan 626 dhawah wonten segantun. Pesawat puniki mbekta 142 panumpang lan 11 awak. Sawetawis jenazah sampun dipunpanggihi. (Reuters via Yahoo!)

30 - Gedhung parkir 6 tingkat ambruk wonten ing Atlanta, Amérika Sarékat, ngrisakaken 35 mobil. Dipun kinten mboten wonten korban jiwa. (AP via Yahoo!)

29 - 300'an kucing saged dipunslametaken lan gagal dipundadosaken sup ing Cinten. (Detik.com)

Michael Jackson (1984)
Michael Jackson (1984)

25 - Michael Jackson, panyanyi pop légendaris, tilar donya wonten ing kitha Los Angeles, Amérika Sarékat amargi angsal serangan jantung. (CNN)

Para kepala negara BRIC
Para kepala negara BRIC

16 Juni 2009 - Negara-negara berkembang ingkang tuwuhipun ekonomi paling inggil ing donya, Brasil, Rusia, India, lan Cina (BRIC) ngawontenaken Konferensi Tingkat Inggil ingkang sepindhahan ing Yekaterinburg, Rusia. (Kompas)

12 - Satunggiling helikopter Puma kagungan TNI-AU dhawah ing Bogor saéngga niwasaken sekawan priyantun. (DetikNews)

12 - Tigang tim énggal dipunpesthèkaken ndhèrèk balapan Formula 1 mangsa taun 2010. Pambalap wau inggih punika Campos GP, Manor F1, lan Team US F1. (FIA.com)

10 - Kreteg Suramadu antawis Pulo Madura lan Pulo Jawi ingkang dados kreteg paling panjang ing Indonesia dipunresmèkaken. (Tempointeraktif)

4 - Uni Eropah milai Pamilihan Umum Raya kanggé milih anggota Parlemen Eropah ingkang lumangsung ngantos 7 Juni 2009. (Der Spiegel International)


1 - Pesawat Air France Penerbangan 447, jinis Airbus A330-200 nomor seri F-GZCP ical kontak nalika mabur saking Rio de Janeiro dhumateng Paris. (detikNews)

1 - General Motors, prusahaan montor paling ageng nomer kalih ing donya ingkang dipunadegaken taun 1908, ngajokaken petisi kebangkrutan.

Mangga mirsani[sunting | sunting sumber]


Januari-Februari-Maret-April-Mei-Juni-Juli-Agustus-September-Oktober-November-Desember


Dasawarsa Juni Taun :
1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 906 1907 1908 1909
1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2010-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Juni_2009&oldid=816572"