Jungkat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jungkat

Jungkat, Suri utawa Serat (krama) (basa Indonesia: sisir) iku piranti dienggo ngurusi rambut. Piranti iki wujudé pipih nganggo inggik-inggik dawa. Jungkat iku wis ditepangi wong kurang luwih 5.000 taun kapungkur ing Persia (Iran). Akèh sing nduga yèn jungkat digawa bangsa Indo-Eropa.

Kagunan Jungkat[sunting | sunting sumber]

  • Njaga rambut dawa ben ora berantakan.
  • Penghias rambut.
  • Mpertahanke kippa ing panggone.
  • Misahke serat-serat kapas saka biji karo kotoran liyane.
  • Alat musik.



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jungkat&oldid=804745"