Jung Yong Hwa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jung Yong Hwa
정용화
Jung Yong Hwa
Jung Yong Hwa
Latar wuri
Alias Yong Choding, Towel Guy, Milk Guy, Bolmaejung
Lair 22 Juni 1989 (umur 25)
Yeoksam-dong, Seoul, Korea Selatan Flag of Koréa Kidul
Asal Seoul, South Korea
Génré Indie, R&B, hip-hop
Instrumèn Guitar, Piano
Taun aktif 2009-sekarang
Label F&C Music (Korea)
AI Entertainment Inc. (Jepang)
Situs wèb Http://www.cnblue.co.kr/
Asma Korea
Hangeul 정용화
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Jeong Yong Hwa
McCune–Reischauer Jŏng Yong Hwa atau Chŏng Yong Hwa

Jung Yong Hwa (정용화) inggih punika ketua lan vokalis saking boyband CN Blue saking Korea Kidul. Sanesipun gadhahi kasuksesan ageng ing debut akting, dados Kang Shin Woo ing drama Korea You’re Beautiful. Jung Yonghwa lan anggota SNSD Seohyun main veality show sareng ing MBC We Got Married Couple. Sapanunggalipun punika Yonghwa dados pambyawara Inkigayo kaliyan anggota F(x), Sulli lan Jokwon saking 2AM. Jung Yong Hwa lair ing Yeoksam-dong, Seoul ing tanggal 22 Juni 1989. Piyambakipun inggih punika putra nomer kalih lan gadhahi mas ingkang 4 taun langkung sepuh saking piyambakipun. Yonghwa nate pindah ing Busan ngantos SMS lan miwiti damel tembang ingkang kapisan.

Karir Musik Jung Yong Hwa[sunting | sunting sumber]

Sasampunipun mundhut ujian kagem mlebet universitas, Yonghwa wangsul ing Seoul ing pundhi lajengipun gabung kaliyan FNC Music lan miwiti gladhen teknologi bass ing F&C Academy. Sakniki Yonghwa dados gitaris lan vokalis saking group boyband CN Blue. Sasampunipun sukses ing You’re Beautiful, Yonghwa dados ketua CN Blue gantosipun Lee Jong Hyun. CN Blue piyambak gadhahi kapanjangan code name.

Karir Akting Jung Yong Hwa[sunting | sunting sumber]

Yonghwa miwiti karir akting ing drama Korea You’re Beautiful kalian aktris Park Shin Hye, Jang Geun Suk lan Lee Hong Ki ing wiwit taun 2009. Sasampunipun punika Yonghwa kathah wonten ing acara variety show, salah satunggalipun ingkang misuwur inggih punika dados garwa saking Seohyun SNSD/Girls Generation ing acara We Got Married ing sasi Februari 2010. Saking akting kekalihipun punika gadhahi sebatan sweet potato couple utawi goguma couple. Ananging gadhahi pungkasan ing sasi Maret taun 2011. Jadwal kekalihipun ingkang padat dados salah satunggalipun alesan bubaripun acara punika.[1] Lajeng punika, ing Juni 2011 Yonghwa gadhahi akting malih ing drama musik Heartstrings. Ing drama punika Yonghwa dipunpasangaken kaliyan Park Shin Hye, sasampunipun ing drama You’re Beautiful bèntenipun ing drama punika kekalihipun dados sapasang pacar. Sasenipun dados penyanyi lan aktor, Yonghwa dados MC.

Drama[sunting | sunting sumber]

Single[sunting | sunting sumber]

  • ’’Because I Miss You’’ (Ost Heartstrings Part 3, 2011)
  • ’’You’ve Fallen For Me’’ (Ost Heartstrings Part 1, 2011)
  • ’’For First Time Lovers’’ aka ‘’Banmal Song’’ feat. Seohyun Girls Generation (WGM, 2011)
  • ’’Promise’’ (Ost. You’re Beautiful, 2009)

Variety Show[sunting | sunting sumber]

  • Running Man (Guest) (SBS, 2010-2011)
  • Night After Night (SBS, 2010-2011)
  • We Got Married (MBC, 2010- 2011) kalian Seohyun SNSD
  • Sunday Sunday Night- Hunters: Echo House (MBC, 2009- 2010)

MC[sunting | sunting sumber]

Iklan (CF)[sunting | sunting sumber]

  • 2011: Scotch Puree, Hazzys Acc, BangBang, Suit House
  • 2010: NII (Spring), Holika Holika, Sony Ericsson Xperia (X10)

Panghargyan[sunting | sunting sumber]

  • 2010 Korea Drama Festival Popularity Award (You’re Beautiful)
  • 2011 MBC Entertainment Awards: Popularity Award (We Got Married)
  • 2010 SBS Entertainment Award: SBS Variety New Star Award (Inkigayo)
  • 2009 SBS Drama Awards: New Star Award (You’re Beautiful).[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)koreanboyband.com(dipuntingali tanggal November 2011)
  2. ^ (id)www.pelangidrama.net(dipuntingali tanggal 8 November 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jung_Yong_Hwa&oldid=833326"