Jumadilawal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jumadilawal kuwi sasi kalima ing Kalèndher Jawa. Umur utawa cacahing dina ing kalèndher Jawa kuwi saben taun ora ajeg. Nanging kanggo sasi Jumadilawal iki cacahing dina ana ing taun 1 /kapisan (Alip), 2 /kapindho (Éhé), 3 /katelu (Jimawal), 4 /kapapat (Jé), 6 /kaenem (Bê), 7 /kapitu (Wawu) lan 8 /kawolu (Jimakir), umuré 30 dina. Déné ing taun 5 /kalima (Dal), umuré 29 dina. Kanggo luwih cethané, umur utawa cacahing dina ing sasi kalèndher Jawa bisa mirsani tabel ing ngisor iki:

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jumadilawal&oldid=821021"