Julius Erving

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Julius Erving

Julius Winfield Erving II (lair ing Roosevelt, New York, New York, Amérika Sarékat, 22 Februari 1950; umur 64 taun).[1] Julius Erving luwih ditepungi kanthi jeneng Dr. J.[2] Julius Erving iku mantan pemain baskèt saka Amérika Sarékat.[2] Julius Erving wiwit main ing American Basketball Association (ABA), lan nalika liga iki digabung ing National Basketball Association utawa kang ditepungi kanthi jeneng [NBA], Julius Erving uga pindhah menyang kono.[2]

Julius Erving menangaké telu gelar juwara, lan papat Most Valuable Player Awards, lan telu gelar scoring wektu main kanthi Virginia Squires lan New York Nets ing ABA lan Philadelphia 76ers ing NBA.[2] Julius Eving nyekel rékor kang nggawé angka paling akèh nomer lima ing sajarah kanthi skor 30.026 angka.[2]

Julius Erving kalebu pemain baskèt kang profésional kurang luwih 16 taunan. Julius Erving main baskèt wiwit SMA lan tau main baskèt ing University of Massachusetts nalika taun 1968.[2] Nalika kuliyah, Julius Erving uga main baskèt.[2]

Sanajan wis ora dadi pemain baskèt, Julius Erving ora terus ninggalaké baskèt.[2] Julius Erving kerja dadi pangamat olahraga ing NBC television network lan ing Orlando Magic, tim baskèt NBA ing Florida.[2] Saliyané iku, Julius Erving uga nduwèni bisnis liyané. [2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)pabook.libraries.psu.edu(diudhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j (en)biography.com(diundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Julius_Erving&oldid=832251"