Julia Perez

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Julia Perez
Lair Yuli Rachmawati
15 Juli 1980 (umur 34)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Jeneng liya Julia Perez, Jupe
Pagawéyan Penyanyi, pemeran, model, presenter
Taun aktif 2002 - saiki
Garwa Damien Perez (cerai)
Gaston Castano

Julia Perez (lair ing Jakarta, 15 Juli 1980; umur 34 taun iku penyanyi dangdut, modhèl, pamain sinetron dan présènter Indonésia. Dheweke kerep katon lan foto seksi, mula diarani "bom seks".[1][2] Dheweke miwiti karire ing Perancis. Perkenalane karo modhel lanang Damien Perez (Yusuf Perez) kang banjur dadi garwane mbuka kasempatan kanggo dheweke tampil minangka modhel majalah FHM lan Maxim ing Perancis. Kanthi panampilane ing FHM lan Maxim, Jupe entuk nominasi 100 wong wadon paling seksi versi majalah FHM lan Maxim.[3]

Jenenge mulai musuwur sawise dheweke meranake pirang-pirang sinetron lan film layar lebar.[4] Ing sasi April 2008, Julia Perez terjun ing donya dangdut.[5] Dheweke banjur rilis album perdanae kang irah-irahane Kamasutra. Ing album iku, Jupe aweh kondom kang diselipake ing samak albume.[6] Sanajan Jupe ngandharake alesan penyertaan kondom ing saben albume iku mung kanggo ncegah panyebaran penyakit HIV/AIDS sarta mpromosikake safesex lan Keluarga Berencana (KB),[7] nanging akeh pihak kang nganggep tumindake iku wujud tumindak asusila lan dhukungan marang budaya seks bebas.Menteri Pemberdayaan Perempuan, Meutia Hatta ngandharake kanthi terang-terangan yen tumindake Jupe iku bisa diinterpretasikake minangka dhukungan seks bebas.[8] Akibat saka panampilane kang seksi sarta album Kamasutra kang bonus kondom, dheweke kerep dicekal ing Indonesia, kaya ing Nusa Tenggara Barat, Riau, Palembang, Balikpapan lan Bengkulu.[9]

Karier[sunting | sunting sumber]

Julia Perez ngawali karire lewat latihan minangka sekretaris ing parusahaan swasta lan duweni kasempatan nerusake pendhidhikan ing Belanda.[10] Dheweke banjur kenalan karo modhel lanang saka Perancis, Damien Perez (Yusuf Perez). Kenalane karo Damien mbuka kasempatan dheweke tampil minangka modhel majalah FHM lan Maxim ing Perancis. Kanthi panampilane ing FHM lan Maxim, Jupe entuk nominasi 100 wong wadon paling seksi versi majalah FHM lan Maxim.

Ing taun 2002-2003, Jupe mulai dikenal ing Indonesia lewat sinetron Cinta Lokasi, Komedi Nakal, Penjaga Pantai, Lepas Malam, Maafkan Aku, Rahasia Ilahi, Hidayah, Doa, Mimpi Manis, lan Perempuan Teraniaya.

Persatuan Catur Seluruh Indonesia (PERCASI) ndadekake Julia dadi ikone, ditandhai kanthi diluncurake turnamen "Julia Perez Rapid Chess Open Tournament" ing gedhung Piramyd BPG, Senayan, Jakarta, Indonesia ing tanggal 5 Oktober 2006.[11]

Jupe uga main ing pirang-pirang film layar lebar, kayata Susahnya Jadi Perawan, Beranak Dalam Kubur lan The Shaman.[12] Ing film Beranak dalam Kubur, dheweke main dadi setan.[13]

Ing sasi Agustus 2007, Julia Perez dadi pambawa acara bal-balan ing pertandingan bal-balan antarane Persija lan PSS Sleman ing Stadion Lebak Bulus.[14] Dheweke ngaku dadi presenter kanggo ngobati rasa kangene marang garwane. Miturute, akeh pemain bal-balan Indonesia kang bagus mula bisa ngobati rasa kangene.

Julia Perez mulai terjun ing dunia musik dangdut ing sasi April 2008 lan rilis album perdana kang irah-irahane Kamasutra kang bonus kondom. Sadurunge rilis album, dheweke wis nyinauni dangdut. Julia uga les vokal lan duweni goyang andhalan kang diwenehi jeneng "goyang blendher".[15][16] Dheweke uga bisa dadi juara nomer siji kompetisi musik "Selebriti Mendadak Dangdut" kang dianakake ing ANTV.[17]

Taun 2010 diwarnai kanthi muncule kontroversi babagan pencalonan Julia Perez minangka calon wakil bupati Pacitan. Nanging, ing sasi Agustus 2010, Jupe ngaku yen dheweke wis mundur.[18] Nganti akhir taun 2010, tepate tanggal 14 Desember 2010, Jupe dadi tersangka kasus penganiayaan karo pedangdut Dewi Perssik.[19]

Urip Pribadhi[sunting | sunting sumber]

Jupe iku wong wadon keturunan Sunda-Betawi. Dheweke nikah karo Damien Perez ing Perancis tanggal 7 Oktober 2002. Sanajan wis suwi nikah karo Damien Perez, kekarone durung dikaruniai anak. Jupe tau keguguran ing taun 2007.[20] Pada beberapa Ing pirang-pirang kasempatan, Jupe crita yen dheweke nunda "momongan" amarga kepingin konsentrasi ing kariere.[21][22]

Nikahane karo Damien mulai entuk cobaan. Ing awal taun 2009, Jupe katon cedhak karo pemain bal saka Argentina kang main ing klub Persiba, Gaston Castaño. Jupe wis wani [23] dolan bareng Gaston ing awal sasi Maret 2009. Kekarone katon mesra mesra lan intim[24] nalika dolan ing pantai.

Sawise pegatan karo Damien Perez, Jupe sempet kena gugatan panggunaan jeneng keluwarga dening pihak Damien Perez kang ngrasa yen jeneng keluwarga 'Perez' kang dienggo Jupe iku kunci kang gawe Jupe tambah misuwur, mula Damien Perez gugat Jupe, lan Jupe kudu mbayar dhuwut kang cukup akeh. Sawise Jupe ngrampungake kasus iku, Jupe kang dadi pemenange, dheweke nerusake karire kaya biyasane lan uga isih tetep ncetak prestasi kang anyar, sanajan uripe pancen akeh kontroversi.

Cedhake karo Gaston Castano uga sansaya apik, mula saiki Jupe statuse dadi pacare pemain Persiba iki lan tetep hubungan apik, sanajan ana isu yen keluwarga Jupe ora setuju yen dheweke nikah karo Gaston Castano.

Kontroversi[sunting | sunting sumber]

Julia Perez katon lan pose seksi mula dheweke kerep dicekal. Dheweke dicekal ing Bengkulu amarga kerep katon seksi.[25] Barengan karo Dewi Persik, Annisa Bahar, Inul Daratista, Uut Permatasari, Trio Macan, Ira Swara dan Nita Thalia, dheweke dicekal dening Majelis Ulama Indonesia (MUI) Sumatra Selatan terkait larangan ngatonake artis iku ing Pilkada Sumatra Selatan 2008.[26] Rencana tekane Julia Perez lan Melly Zamri marang Pekanbaru kanggo meriahake dina kemerdekaan Indonesia tanggal 17 Agustus 2008 gagal amarga dicekal dening MUI Pekanbaru.[27]

Albume kang bonus kondom uga ana kontroversi lan dheweke dadi dicekal. Namung nembe seminggu dirilis, album Jupe wis dicekal ing Nusa Tenggara Barat[28] lan Balikpapan.[29] Dhewke malahan diusir saka Pelabuhan Tanjung Perak, Surabaya, amarga bagi-bagekake kondom ing kana.[30] Sanajan dheweke crita tujuane kanggo ndhukung program Keluarga Berencana (KB) lan nglawan AIDS, Menteri Pemberdayaan Perempuan Meutia Hatta ngandharake yen tumindak iku bisa diinterpretasikake minangka dhukungan seks bebas, apa maneh lirik lagu ing album Kamasutra nguwatake dhugaan iku.

Video klip Julia Perez dicekal ing kabeh stasiun TV ing Indonesia.[31] Video klip iku disutradarai dening Khemod saka rumah produksi Cerahati. Nganti saiki Jupe durung bisa ngerteni alesan pancekalan iku, padahal video klip iku wis lulus sensor lan genre komedi.

Ana kabar babagan operasi gedhekake susu kang dilakoni Juoe, nanging Julia Perez mbantah.[32] Rumor iki nyebar amarga ana jeneng Julia Rahmawati minangka pasien ing klinik ing kawasan Mega Mendung, Bogor, kang disinyalir mbuka praktek rekonstruksi susu.

Foto syur Julia Perez uga nyebar ing internet. Nalika koleksi foto-foto syur iku muncul ing koran terbitan ibukota, Julia Perez nglaporake menyang Yanmas Polda Metro Jaya ing tanggal 6 Maret 2007.[33][34] Nanging, amarga ora kepingin kasuse tambah suwe, Jupe pun akhire ncabut laporane ing tanggal 21 Maret 2007. Jupe crita yen iki dilakokake sawise telung fotografer iku wis njaluk ngapura menyang dheweke kang sadurunge dilakoke patemonan kanthi kooperatif lan kondusif. Kanggone, masalah iki wis dianggep rampung sanajan abot amarga dheweke dadi korban. [35]

Sinematografi[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

  • 2007 Nagabonar Jadi 2
  • 2007 Coklat Stroberi
  • 2007 Beranak Dalam Kubur
  • 2008 Susahnya Jadi Perawan
  • 2008 Basahhh...
  • 2008 The Shaman
  • 2009 Hantu Jamu Gendong
  • 2009 Sumpah, (Ini) Pocong!
  • 2009 Kuntilanak Kamar Mayat
  • 2009 Bukan Cinta Biasa
  • 2009 Mau Dong Ah
  • 2009 Jeritan Kuntilanak
  • 2009 Suami Suami Takut Istri
  • 2010 Sst...Jadikan Aku Simpanan
  • 2010 Te(Rekam)
  • 2010 Istri Bo'ongan
  • 2011 Arwah Goyang Jupe-Depe
  • 2011 Kuntilanak Kesurupan

Sinetron[sunting | sunting sumber]

  • Cinta Lokasi
  • Ilahi
  • Komedi Nakal
  • Iman
  • Mimpi Manis
  • Hidayah
  • Do'a
  • Superboy

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)www.suryalive.com Julia Perez Jadi Cewek Impian (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.kapanlagi.com Julia Perez Tak Risih Dijuluki Bomseks (kaundhuh 2 Agustus 2011)
  3. ^ (id)rohmad.net Album Julia Perez Berhadiah Kondom (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  4. ^ (id)www.kapanlagi.com Julia Perez, Jadi Bintang Film 'BERANAK DALAM KUBUR' (kaundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  5. ^ www.youtube.com Julia Perez terjun ke dunia Dangdut (kaundhuh tanggal 31 Juli 2011)
  6. ^ (id)Kapan.lagi.com Jupe Bagi-Bagi Kondom Gratis di Album Baru (kaundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  7. ^ (id)kapanlagi.com Soal Kasus Kondom, Julia Perez Insaf )kaundhuh tanggal 1 Juli 2011)
  8. ^ (id)kapanlagi.com Meuthia Hatta: Masyarakat Risih Aksi Jupe dan Dewi Persik (kaundhuh tanggal 1 Juli 2011)
  9. ^ (id)www.juliaperes.info Julia Perez dicekal (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  10. ^ (id)www.silatlidah.com Profil Panelis Silat Lidah (kaundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  11. ^ (id)www.kapanlagi.com Julia Perez Jadi Ikon Catur Nasional (kaundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  12. ^ www.kapanlagi.com Julia Perez, Jadi Bintang Film 'BERANAK DALAM KUBUR' (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  13. ^ (id)www.kompas.com Julia Perez Jadi Setan (kaundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  14. ^ (id)www.antara.co.id Obati Kangen, Julia Perez Jadi Pembawa Acara Bola (kaundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  15. ^ (id)www.kapanlagi.com Julia Perez Tekuni Musik Dangdut (kaundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  16. ^ www.kapanlagi.com Julia Perez, Si 'Goyang Blender'(kaundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  17. ^ (id)www.kapanlagi.com Julia Perez Menangkan Kompetisi 'Seleb Mendut' (kaundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  18. ^ (id)showbiz.vivanews.com Alasan Jupe Gagal Jadi Cawabup Pacitan (kaundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  19. ^ (id)egosip.com Julia Perez Resmi Tersangka (kaundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  20. ^ (id)www.kapanlagi.com Dikabarkan Punya Anak, Jupe Keguguran (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  21. ^ (id)www.kapanlagi.com Julia Perez Belum Berminat Punya Momongan (kaundhuh tangal 2 Agustus 2011)
  22. ^ (id)www.kapanlagi.com JuPe, Tunda Kehamilan Demi Karier (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  23. ^ www.kapanlagi.com Julia Perez dan Gaston Castaño Liburan Bareng
  24. ^ www.kapanlagi.com Jupe dan Gaston Makin Intim
  25. ^ (id)www.kilasberita.com Tampil Seksi, Julia Perez Dicekal
  26. ^ (id)infokito.net MUI Sumsel Cekal 8 Artis Ibukota
  27. ^ (id)www.kilasberita.com Julia Perez Dicekal MUI Pekanbaru
  28. ^ (id)www.kapanlagi.com CD Julia Perez Dilarang Beredar di NTB
  29. ^ (id)www.kapanlagi.com Jupe Dicekal Pemkot Balikpapan
  30. ^ (id)www.surya.co.id Julia Perez Diusir Saat Bagi-bagi Kondom di Pelabuhan
  31. ^ (id)www.youtube.com Video klip Julia Perez dicekal di semua TV. 17/06/08
  32. ^ (id)www.kapanlagi.com Julia Perez: 'Payudaraku Termahal Dong'
  33. ^ (id)www.kapanlagi.com Foto Syur Beredar di Koran, Julia Perez Lapor Polisi
  34. ^ www.kapanlagi.com Julia Perez, Malu Soal Foto 'Syur'
  35. ^ (id)www.kapanlagi.com Julia Perez Cabut Laporan Soal Foto 'Syur'

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Julia_Perez&oldid=868103"