Juhi Chawla

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Juhi Chawla
Lair Juhi S Chawla
13 November 1967 (umur 47)
Ludhiana, Punjab, India
Pakaryan Film actress, Producer, Television presenter
Garwa Jai Mehta (1997–present)

Juhi Chawla (जूही चावला, lair tanggal 13 November 1967 (umur 47)) dheweke kuwi aktris, produser film lan pranata cara saka India.[1] Sawisé dadi pemenang ning ajang kontes kecantikan Miss India ning taun 1984, Chawla miwiti karir aktingé.[1] Dheweké dadi salah sawijining top aktris bollywood lan bisa mainaké peran ning film kang diangkat saka roman “Oayamat Se Oayamat Tak”.[1] Penampilanné ning film kasebut anggawe dheweké olih bebungah “ Filmfare Best Actress Award” .[1] Dheweké anak kaping pisan saka pasangan Dr. S. Chawla lan Mona Chawla.[1] Dheweké ngelulusaké sekolahé ning Ludhiana sadhurungé kaluwargané kanggo pindah maring Mumbai.[1] Dheweké lulusan saka Sydenham College karo spesialisasi ning HR Mumbai.[1] Dheweké dadi pemenang Miss India taun 1984, nuli dheweké menangaké bebungah “Best Costume Award” ning ajang kontes Miss Universe taun 1984.[1] Dheweké uga penari kang pinter.[1]

KARIR[sunting | sunting sumber]

Ning taun 1987, dhewekémainaké peran ning film Kannada kang disutradarai dening Rayichandran.[1] Perané kang kaping pisanan ning Bollywood dilakoni nalika taun 1988 ning film kang judulé “Oayamat Se Oayamat Tak”, ning film kasebut, dheweké mainaké peran bebarengan karo Aamir Khan.[1] Film kuwi film adaptasi Romeo lan Juliet versi modern.[1] Film kasebut sukses nganti dheweké olih panghargaan ning ajang “Filmfare Best Movie Award”.[1]

Ning taun 1990, dheweké mainaké peran ning film Pratibandh kang dadi box office lan anggawe dheweké olih nominasi “Filmfare Best Actress Award”.[1] Ning taun 1992 dheweké uga olih nominasi kang padha ananging amarga film kang beda, yakuwi amarga film kang judulé Bol Radha Bold an Hum Hain Rahi Pyar Ke.[1]

Akeh-akehé film Chawla kang dirilis ning taun 1994 nganti taun 1996 ora patiya sukses meski dheweké olih nominasi Filmfare kanggo penampilané ning film Daraar.[1] Ning taun 1997, dheweké mainaké peran ning film komedi kayata Yes Boss, Deewana Mastana, lan Isha.[1] sasuwené akir taun 2000an, Chawla dadi presenter ning acara-acara televisi, kayata Filmfare Award lan Zee Cine Awards.[1] Dheweké uga dadi juri kanggo acara hiburan Jhalak Dikhhla Jaa bebarengan karo Saroj Khan lan Vaibhavi Merchant.[1]

Juhi chawla nuli pindhah jalur dadi produser lan dadi asisten kang nduweni rumah produksi “Dreamz Unlimited” bebarengan karo Shahrukh Khan lan sutradara Aziz Mirza.[1] Rong film kaping pisanan kang diproduksi dening perusahaan kasebut, yakuwi Phir Bhi Dil Hai Hindustani lan Asoka.[1] Film kaping teluné yakuwi judulé Chalte Chalte kang sukses ning pasaran.[1] Juhi Chawala urip bebrayanan karo pangusaha Jai Mehta lan anduweni anak loro.[1]

Ning taun 2004, Juhi Cawla dadi produser, aktor lan penyanyi ning produksi kerjasama Gurdas Maan kang bakal digawe nganggo rong basa.[2] Versi Punjabi bakal dijuduli ´HOYA-PARDES´ lan versi Inggris bakal dijuduli ´POLITICAL ASYLUM’.[2] Ceritané digawe dening Suraj Sanim lan musiké dening Jaydev.[2] Kerjasama iki disutradarai dening Manoj Punj.[2] Pemain liyané yakuwi Parmeet Sethi, Divya Dutta, Mukesh Tiwari, Sudershan Vij lan Gurdas Maan.[2]

FILMOGRAFI[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Juhi Chawla[1]:

  • 1986  : Sultanat
  • 1988  : Qayamat Se Qayamat Tak, Premaloka, Paruva Ragam
  • 1989  : Chandni, Vicky Dada, Love Love Love, Goonj
  • 1990  : Kaafila, Swarg, Pratibandh, Tum Mere Ho, Zahreelay, Shandaar, C.I.D.
  • 1991  : Shanti Kranti, Nattukku Oru Nallavan, Benaam Badshah, Karz Chukana Hai, Bhabhi
  • 1992  : Bol Radha Bol, Radha Ka Sangam, Raju Ban Gaya Gentleman, Mere Sajna Saath Nibhana, Bewaffa Se Waffa, Daulat Ki Jung
  • 1993  : Lootere, Shatranj, Izzat Ki Roti, Pehla Nasha, Tadipar, Aaina, Darr, Hum Hain Rahi

Pyaar Ke, Kabhi Haan Kabhi Na

  • 1994  : Eena Meena Deeka, The Gentleman, Andaz, Andaz Apna Apna, Ghar Ki Izzat, Bhagyavan, Pramaatma, Saajan Ka Ghar
  • 1995  : Ram Jaane, Kartavya, Naajayaz, Aatank Hi Aatank
  • 1996  : Talaashi, Loafer, Bandish, Daraar
  • 1997  : Yes Boss, Ishq, Mr. and Mrs. Khiladi, Deewana Mastana
  • 1998  : Saat Rang Ke Sapne, Harikrishnans, Duplicate, Jhooth Bole Kauwa Kaate
  • 1999  : Safari, Arjun Pandit, Shaheed Uddham Singh
  • 2000  : Gang, Karoobar: The Business Of Love, Phir Bhi Dil Hai Hindustani
  • 2001  : One 2 Ka 4, Ek Rishtaa, Aamdani Atthani Kharcha Rupaiyaa
  • 2003  : 3 Deewarein, Jhankaar Beats
  • 2004  : Des Hoya Pardes[2]
  • 2005  : My Brother Nikhil, Paheli, Khamosh : Khauf Ki Khaufnak Raat, Home Delivery: Aapko... Ghar Tak, 7½ Phere, Dosti: Friends Forever
  • 2006  : Bas Ek Pal, Waris Shah-Ishq Da Waaris
  • 2007  : Salaam-e-Ishq: A Tribute To Love, Swami, Om Shanti Om
  • 2008  : Bhootnath, Krazzy 4, Kismat Konnection
  • 2009  : Alladin
  • 2010  : I am Megha

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x (id)berita Juhi Chawla dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f (id)berita Juhi Chawla dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Juhi_Chawla&oldid=832202"