Juba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar Juba saka udara

Juba iku sawijining kutha ing Sudan Kidul. Nalika Sudan Kidul mardika ing tanggal 9 Juli 2011, kutha iki yaiku ibu kutha Sudan Kidul. Nanging pamaréntah wis mutusaké ing tanggal 5 September 2011 menawa bakal mindhah ibu kutha menyang Ramciel sing luwih cedhak karo pawatesan. Juba diprakirakaké nduwé pedunung sakiwa tengené 372.410 jiwa (2011).

Juba iku uga ibu kutha negara bagéyan Central Equatoria.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Juba&oldid=832985"