Juan Román Riquelme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Riquelme
Riquelme 2009.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Juan Román Riquelme
Tanggal lair 24 Juni 1978 (umur 35)
Papan lair San Fernando, Buenos Aires, Argentina
Dhuwur 1.82 m (5 ft 12 in)
Posisi pamain Midfielder
Informasi klub
Klub saiki Boca Juniors
Nomer 10
Karir remaja
Argentinos Juniors
Boca Juniors
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1996–2002 Boca Juniors 151 (38)
2002–2003 Barcelona 30 (3)
2003–2008 Villarreal 106 (36)
2007– Boca Juniors (loan) 15 (2)
2008– Boca Juniors 75 (13)
Tim nasional
1996–2008 Argentina Olympic
1997–2009 Argentina 51 (17)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 15:11, 25 June 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 14 September 2008


Juan Román Riquelme (lair 24 Juni 1978 ing San Fernando, Buenos Aires), inggih menika pemain bal saking negari Argentina.[1] Samenika Riquelme main ing klub Boca Juniors. Panjenenganipun minangka pemain gelandang ingkang sae amargi nggadhahi passing ingkang asring dados panyebab gol, panjenenganipun ugi prigel anggenipun njebol gawang tim mungsuh. [1]

Karier Klub[sunting | sunting sumber]

Wiwitanipun[sunting | sunting sumber]

Riquelme lair saking sadherek cacah sedasa, lan ageng ing Don Rorcuato. Wekdal taksih rumaja Riquelme ndherek Klub bal saking Argentina, ingkang naminipun Boca Juniors lan River Plate.[1] Nalika semanten Riquelme dipuntumbas kanthi regi 800.000 dollar Amerika. Setunggal taun salajengipun, tanggal 10 November 1996, Riquelme main bal minangka karier profesional. Wekdal semanten main mungsuh Unión de Santa Fe, lan pungkasanipun Riquelme menang 2-0. Kalih minggu salajengipun main mungsuh klub Huracán, menang 6-0 kanthi setunggal gol saking Riquelme.[1]

Barcelona[sunting | sunting sumber]

Taun 2002, sasampunipun sukses main bal ing klub Boca Juniors, Riquelme dipuntransfer dhateng FC Barcelona kanthi regi 11 milyar.[2]

Villarreal[sunting | sunting sumber]

Nalika Barcelona pikantuk pemain bal saking Brasil, Ronaldinho.[2] Riquelme lajeng diputransfer dhateng Villareal.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)Juan Roman Riquelme Biography] dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. ^ a b c (en)Barça take up Riquelme dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]