Josép Guardiola

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Josep Guardiola
Josep Guardiola
Informasi pribadi
Jeneng pepak Josep Guardiola i Sala
Tanggal lair 18 Januari 1971 (umur 43)
Papan lair Santpedor, Barcelona, Catalunya, Spanyol
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi pamain Gelandang bertahan
Informasi klub
Klub saiki Barcelona (pelatih)
Karir remaja

1983–1990
Gimnàstic Manresa
Barcelona
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1990–1992
1990–2001
2001–2002
2002–2003
2003
2003–2005
2005–2006
Barcelona B
Barcelona
Brescia
Roma
Brescia
Al-Ahli
Dorados
Total
59 00 (5)
263 0 (6)
11 00 (2)
4 000 (0)
13 00 (1)
18 00 (2)
11 00 (1)
378 0 (17)
Tim nasional
1991–1992
1992–2001
1995–2005
U-21 Spanyol
Spanyol
Catalunya
2 000 (0)
47 00 (5)
7 000 (0)
Manajer tim
2007–2008
2008–
Barcelona B
Barcelona
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Josép "Pep" Guardiola (lair ing Santpedor, Barcelona, Catalunya, Spanyol, 18 Januari 1971; umur 43 taun) inggih menika salah satunggalipun tilas pemain bal-balan lan samenika dados pelatih bal-balan saking negari Spanyol.[1] Guardiola samenika nglatih ing klub bal FC Barcelona.[1] Guardiola nate dados pemain bal ing tim nasional Spanyol lan tim nasional Catalunya. Nalika taksih main bal-balan Guardiola nggadhahi posisi minangka gelandhang bertahan. Guardiola nate mlebet klub FC Barcelona, Brescia, lan A.S. Roma ing Italia; Al-Ahli ing Doha Qatar, lan Dorados de Sinaloa ing Mexico.[2]

Kanugrahan[sunting | sunting sumber]

Pep Guardiola kalebet satunggalipun pelatih bal ingkang sukses. Kanugrahan ingkang sampun dipuntampi nalika dados pelatih FC Barcelona inggih menika: (1) juara Liga Champions taun 2010/2011, (2) juara Liga Spanyol taun 2010/2011, (3) juara Liga Super Spanyol taun 2010/2011, (4) juara Liga Spanyol taun 2009/2010, (4) juara klub sadonya taun 2009/2010, juara Liga Super Eropa taun 2009/2010, (5) juara Liga Super Spanyol taun 2009/2010, (6) juara Liga Champions taun 2008/2009, (7) juara Liga Spanyol taun 2008/2009, (8) juara Copa del Rey taun 2008/2009.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)Josep Guardiola (2008-) dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)
  2. ^ (en)Guardiola finally cleared on doping charges dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Josép_Guardiola&oldid=831144"