John Froelich

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
John Froelich

John Froelich yaikun penemu mesin traktor. [1]Traktor yaku mesin kanggo nggaru sawah.[1] John Froelich lair ing Iowa, tanggal 24 November 1849. [1] Dheweke nemokake traktor ing taun 1892.[1] Mesin traktor duweni kekuwatan padha karo 16 tenaga jaran.[1] Saliyane kanggo nggaru sawah, traktor kang wis digawe karo asistene yaiku William Mann, uga bisa kanggo nyelep gabah.[1] John Frelich ngedekakeWaterloo Gasoline Traction Engine Company karo para pengusaha.[1] Nanging, usahane mau ngalami kegagalan. [1] Mung traktor loro kang kasil didol.[1] Dheweke banjur ngedol perusahaane mau marang John Dere, yaiku wong kang duwe pabrik traktor. [1] John Dere banjur ngowahi traktore John Freolich mau kanthi gawe traktor dadi luwih kuat.[1]

Saiki traktor wis digunakake dening petani modern ing donya iki. [2]Ora mung ing negara maju kayata Amerika lan Australia, nanging uga ing negara kang ngrembaka, kayata Thailand, India, Vietnam, lan Indonesia.[2] Panemon iki dadekake pertanian dadi tambah maju. [2]John Froelich tinggal donya nalika taun1933 ing St. Paul.[2] Ing taun 1991, dheweke entuk gelar Penemu dari Iowa.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 161]
  2. ^ a b c d e (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 162]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Froelich&oldid=830167"