John Dillinger

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
John Dillinger

John Herbert Dillinger (22 Juni 190322 Juli 1934) iku sawijining parampog bank Amérika Sarékat sing aktif ing tlatah Midwest nalika taun 1930-an awal. Dhèwèké iku kaanggep sawijining tokoh durjana sing mbebayani lan sempet matèni sawetara agèn pulisi, ngrampog minimal 20-an bank lan 4 kantor pulisi saha mlayu saka kunjara nganti ping loro. Déning sawetara wong, dhèwèké dianggep kaya Robin Hood. Aktivitas Dillinger lan para durjana liyané nalika jaman Great Depression kaya ta Bonnie lan Clyde lan Ma Barker, dadi ndominasi wigatiné pers Amérika Sarékat. Jaman iki uga kerep diarani éra public enemy utawa éra mungsuh umum. Jaman iki uga jaman pambanguné FBI modèrn.

Dillinger iku mati ditémbak déning pulisi tanggal 22 Juli 1934 sawisé metu saka bioskop ing Chicago.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Dillinger&oldid=821713"