John Boyd Dunlop

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
John Boyd Dunlop

John Boyd Dunlop yaiku bapak ban donya. [1]John Boyd Dunlop lair ing sawijining desa cilik yaiku ing Dreghome, Ayrshire, Skotlandia, tanggal 5 Februari 1840.[1] Wong tuwane nyambut gawe minangka tani.[1] Nalika isih cilik, dheweke seneng karo babagan peternakan, utamane ing perawatan lan pengobatan kewan ternak. [1]Mula, wong tuwane nyekolahake Dunlop ana ing Sekolah Kedokteran Hewan ing Edinurg.[1] Dunlop lulus saka sekolah Kedokteran Hewan nalika umure 19 taun. [1]Dheweke banjur manggon ana ing Belfast, Irlandia.[1] Ing kono dheweke mbangun reputasine kang suwene telung taun. [1]Pungkasane dheweke kasil anggone dadi wong kang misuwur. [1]Sejatine Dunlop dudu wong kang wiwitan nemokake ban amarga ban wis ditemokake dening Thomson, salah sawijining insinyur asal Inggris.[1] Nanging panemone Thomson ora bisa gawe wong dadi krasa kepenak nalika nganggo sawijining kendharaan.[1] Thomson gunakake lulang kewan minangka bahan dasare, mula ban mau dadi mati amarga ora ana panggonan angin.[1] Dunlop kasil anggone gawe ban kang ana isine angin, mula rasane kepenak. [1]

Ing sasi Februari taun 1888, dheweke kasil anggone gawe ban kang ana angine saka bahan karet. [2]Dheweke matenake panemone tanggal 7 Desember 1888. [2]Dunlop tinggal donya nalika tanggal 23 Oktober 1921. [2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 158]
  2. ^ a b c (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 159]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Boyd_Dunlop&oldid=830168"