Johannes Gutenberg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Johann Gutenberg)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg
Lair ± 1398
Mainz, Electorate of Mainz
Tilar donya Februari 3, 1468 (± 70)
Mainz, Electorate of Mainz
Pagawéyan Pamahat, Panemu lan Pancetak

Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg (basa Inggris: yoh-Hahn-UHS goot-n-Burg) (kirang langkung 1398 - 3 Februari 1468), punika satunggiling pandhé logam waja lan emas kaliyan pancipta Jerman, ingkang misuwur déning sumbanganipun ing teknologi cithak ing kiwa tengening taun 1450-an. Piyambakipun dianggep ingkang ndamel mesin cithak buku ingkang kaping pisan.

Panciptanipun punika wiwiting revolusi informasi ing Eropah ingkang saged ngakibataken jaman Renaisans. Jaman Renaisans (saking basa Prancis: Renaissance, lair malih), punika jaman pambangun ing Eropah nalika budaya-budaya kina dipunsinaoni malih.

Gutenberg punika tiyang Eropah sepisanan ingkang migunakaken pancithakan tipe movable, watara taun 1439, lan panemu pancithakan Global.


Uga pirsani liyané[sunting | sunting sumber]




Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Johannes Gutenberg ing Wikimedia Commons.
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Johannes_Gutenberg&oldid=816801"