Jockie Surjoprajogo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

right|thumb|Jockie Suryoprayogo

Gambar:Jockie suryoprayogo.jpg
Jockie Suryoprayogo

Jockie Surjoprajogo (lair 14 September 1954; umur 60 taun) inggih punika tiyang musisi, pencipta lagu ingkang natè gègayutan ing pintèn-pintèn grup rock kadasta Bigman Robinson, Double O,Giant Step, Contrapunk, lan Jaguar, meski ing pungkasaning Jockie mènika langkung dipuntèpang khalayak ing ndèrèk gayut ing kelompok musik rock tertua negeri punka God Bless. Kaprigelan main ing ranah musik ingkag bèntèn-bèntèn, saking rock, sèkèdik klasik, sèkèdik jazz, pop, ngantos etnik, ndadosakèn Jockie bak toya ingkang nembus ing ruang lan dimensi punapa kèmawon tanpa mbètahakèn memupuskan jati piyambakipun. Kaliyan tèmbung sanès, Jockie mampu berbaur ing genre musik punapa kemawon tanpa ngewahi karakteripun ing salèbèting bermusik.[1]

God Bless[sunting | sunting sumber]

Gabung kaliyan God Bless ing taun 1972 nggantosaken Deddy Dores. Corak permainan kibornya dipunanggep maringi kontribusi ing karakter musik God Bless. Kalian nyisipaken aksentuasi berbau klasik, utaminipun mbaurkan bunyi-bunyian piano lan Hammond B-3, tiyang sampun saged menebak karakter God Bless, menawi ing wanci punika lazimnya sedaya grup rock ingkang berkecambah ing Indonesia langkung katah mainaken repertoar grup-grup mancanegara kadasta Deep Purple, Yes, Edgar Winter, Spooky Tooth, Kansas lan katah malih. Posisi Jockie ing God Bless nate dipungantos Abadi Soesman ing album Cermin lan bergabung malih ing penggarapan album Semut Hitam ingkang dipunrilis ing taun 1988. Tiga taun lajeng, Jockie bergabung malih kaliyan God Bless. Muncullah album Semut Hitam (Logiss Record,1987) kaliyan konsep musik rock ingkang langkung segar. Ing era punika ugi ningalaken ketertarikan Jockie malih njamah musik rock. Piyambakipun wiwit nderek nggarap pinten-pinten album rock dados komposer, player, lan music director ing album album nggadahanipun Mel Shandy, Ita Purnamasari, Ikang Fawzi, hingga Nicky Astria.

Gabung kaliyan Djodi[sunting | sunting sumber]

Pungkasan 80-an Jockie tasi h gegayutan ing album Raksasa, Story of God Bless lan Apa Kabar ?. menawi tasih sami kaliyan, Jockie mbagi piyambakipun ing proyek Kantata Takwa ingkang dipungagas maesenas, Setiawan Djodi. Di komunitas Kantata Takwa punika, Jockie kapanggih kaliyan dimensi musik ingkang enten-benten. Ing ngriku piyambakipun berbaur kaliyan sosok-sosok seniman wiwit saking WS Rendra ngantos Sawung Jabo. Bersentuhan kaliyan Setiawan Djodi, Iwan Fals, lan WS Rendra nghasialken pengendapan- pengendapan enggal ing intuisi bermusik Jockie. Ing jawi Kantata Jockie pun nderek ndukung kelompok Swami menawi mbentuk kelompok Suket ing taun 1992 sami kaliyan sederet pemusik asal Surabaya Didit Saksana, Rere, lan Naniel. Suket menika nggadahi persamaan kaliyan Kantata Takwa utawi Swawi utaminipun menawi ngangkat tema-tema ingkang bersinggungan kaliyan problematika sosial. Menawi ing taun 2003 Jockie bereksperimen nggabungkan musik lan teater ing format rock opera ingkang dipundukung Iwan Fals, Renny Djayoesman ngantos Teater Koma.[2]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Bersama God Bless[sunting | sunting sumber]

Bersama Iwan Fals[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Cithakan:God Bless