Jessica Girls Generation

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jessica Jung
제시카

Jessica ing LG iklan tilpon
Latar wuri
Alias Ice Princess, Sica, SicaChu, Ahjumma, Sergeant Sic
Lair 18 April 1989 (umur 25)
Asal Seoul, South Koréa Kidul
Génré Pop, R&B, dance-pop
Taun aktif 2007 (2007)–present
Label SM Entertainment
Universal Music Japan
Interscope Records
Magepokan karo Girls' Generation (2007-sapunika)
SM Town
Route 0 (2002-2003)
Situs wèb Official website


Signature of Jessica.
Jessica Jung
Hangeul 티파니
Alih Aksara sing disampurnakaké Jesika Jeong
McCune–Reischauer Chesik'a Chŏng
Jeneng lair
Hangeul 제시카 정
Alih Aksara sing disampurnakaké Jeong Su-yeon
McCune–Reischauer Chŏng Su-yŏn
Korean name
Hangeul
Hanja

Jessica inggih punika salah satunggalipun anggota saking SNSD/Girls' Generation, girls band saking Korea Kidul

Karir Jessica[sunting | sunting sumber]

Anggota salah satunggalipun SNSD utawi ingkang dipunkenal kasebat Girls Generation punika nglampahipun sesi pemotretan ing nagara tropis Asia Tenggara inggih punika Indonesia. Pemotretan punika tepatipun ing Pulau Bali. Jessica nglampahipun foto kados majalah Single. Ing mriko Jessica foto dados putri Bali ingkang maduaken warna warna ingkang cerah lan ekspresif.[1]

Solo[sunting | sunting sumber]

Taun Judul Tembang Duradi Artis
2008 Roommate "Oppa Nappa" 03:45 Trio with Seohyun & Tiffany
It's Fantastic "It's Fantastic" 03:40 Trio with Seohyun & Tiffany
2009 Olympic Duet Song Festival "NaengMyun" 03:41 Duet with Park Myeong Soo
2010 Sweet Delight "Sweet Delight" 03:20 Solo
2011 Romance Town OST "Because Tear Are Overflowing" 04:46 Solo
2012 Wild Romance 0ST "What To Do" 03:54 Duet with Kim Jinpyo

Filmography[sunting | sunting sumber]

Drama Tv[sunting | sunting sumber]

Taun Judul Paraga
2008 Unstoppable Marriage as Bool Gwang Dong (seven princess) (cameo)
2009 Taehee, Hyekyo, Jihyun! English teacher (cameo)
2010 Oh My Lady! Herself (cameo)
2012 Wild Romance Kang Jong-hee

Seri Tv[sunting | sunting sumber]

Taun Judul Paraga
2007 Cutie Honey, Mini Musical A bully along with Yuri, Hyoyeon
2010 Happy Birthday Host

Video Musik[sunting | sunting sumber]

Taun Tembang Artis Paraga
2007 "Love is Late, I'm Sorry" Kim Jo Han Herself
2009 "Super Girl" Super Junior-M Herself
"S.E.O.U.L." Super Junior and Girls' Generation Female photographer


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)www.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 1 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.