Jeong Ji Hoon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jung Ji Hoon
Jeong Ji Hoon
Lair 25 Juni 1982 (umur 32)
Birth name
Hangeul 정지훈
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Jeong Ji-hun
McCune–Reischauer Chŏng Chihun
Jeneng panggung
Hangeul
Alih Aksara sing disampurnakaké Bi
McCune–Reischauer Pi

Rain (jeneng asliné: Jeong Ji-hoon; basa Korea: 정지훈; lair ing Seoul, 25 Juni 1982; umur 32 taun) dheweké kuwi penyanyi lan aktor Korea Selatan, kondhang dadi penyanyi kang pinter anggoné njoged, Rain kuwi anduweni gawean dadi model lan perancang busana, lan pangusaha busana kang mereké Six to Five ning Korea lan Jepang, dheweké kondhang karo jeneng Bi kang anduweni teges udan ning basa Korea, [1] Dheweké kondhang dadi entertainer ora namung disenengi ning Korea, ananging uga ning negara-negara Asia.[1] Nalika dheweké esih cilik, Rain bocah kang isinan lan, ananging anduweni karemenan ning donya dance. [1]

Rain uga dikenal karo jeneng Bi, Pi, Yu lan Vu iki, tampil dance kaping pisanan nalika meluni acara show talent, dheweké esih ana ning bangku SD.[1] marga meluni latihan njoged ning sekolah nilai akademik ora patiya apik, nalika kuwi ibuné kena lelara diabetes, dheweké kudu mutusaké supaya fokus karo dunya dance apa sekolah amarga dheweké kudu ngurusi adhi wadoné, Jeong Hanna. [1] Akiré dheweké mutusaké kanggo luwih milih dance lan mlebu ning Anyang High School of Arts, ning sekolah seni kasebut, bakat aktingé mulai diasah.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Karir dadi penyanyi dimulai nalika dheweké nggabung karo boysband Fan Club ning taun 1998, lan ngeluncuraké hit single In Search of a Dream. [1] Ananging, boysband iki akiré bubar. [1] Rain akiré luwih milih kanggo mulai kariré dhewekan. [1] Debut solo kaping pisanané, diwiwiti nalika taun 2002 ning album kang diwenehi judul BAD GUY.[1]

Amarga debut albumé kang sukses dheweké olih tawaran kanggo main serial drama SANG DOO! LET'S GO TO SCHOOL. [1] Sukses dadi penyanyi lan aktor, anggawe dheweké nyoba anggawe album kang kaping loroné, yaiku HOW AVOID THE SUN, karo single jagoané Ways to Avoid the Sun.[1] Nalika taun 2004, amarga perané ning serial televisi FULL HOUSE, Rain dadi tambah kondhang ning masarakat, ora namung ning Korea ananging ning Asia uga.[1] Amarga perané mau, Rain olih penghargaan dadi Aktor paling apik ning ajang KBS Acting Awards.[1]

Albumé kang kaping teluné yakuwi, IT'S RAINING kang dirilis nalika taun 2004 iki bisa kaedol luwih saka sayuta kopi ning Asia, lan iki anggawe album kang tembangan jagoané single It's Raining lan I Do dadi album palling sukses ning pasar Asia. [1] Ning taun 2005, Rain diundhang maring MTV Latin Music Video ning Meksiko lan MTV Music Video Awards ning Miami. [1] Dheweké dadi sisi-sijiné Asia kang kaping pisanan diundhang. [1] Dheweké uga olih panghargaan dadi Artis Favorit, lan ngeraih predikat Best Buzz Asia Award ning MTV Video Music Awards Japan.[1]

Albumé kang kaping telu uga sukses, dibarengi uga karo kasuksesané ning konseré kang pisanan , Rainy Day, ning Korea lan Jepang.[1] Albumé kang kaping papaté dirilis nalika taun 2006, RAIN'S WORLD karo single andalané I'm Coming, In My Bed, lan Inside of You. [1]

Taun 2011, dheweké meluni wajib militer kang dadi kawajiban para priya sadhurungé umur 30 taun ning negara Korea Selatan.[2]

Sinematografi[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Jeong Ji Hoon[1]:

  • 2006 I'M A CYBORG, BUT THAT'S OK
  • 2008 SPEED RACER
  • 2009 NINJA ASSASSIN

Serial Televisi[sunting | sunting sumber]

Serial Televisi kanng tau dibintangi dening Jeong Ji Hoon [1]:

  • 2002 ORANGE
  • 2003 SANG DOO! LET'S GO TO SCHOOL
  • 2004 FULL HOUSE
  • 2005 BANJUN DRAMA
  • 2005 A LOVE TO KILL
  • 2010 THE FUGITIVE: PLAN B

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v (id)biografi Jeong Ji Hoon dipununduh tanggal 13 Agustus 2011
  2. ^ (id)berita Jeong Ji Hoon dipunnuduh tanggal 13 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jeong_Ji_Hoon&oldid=832051"