Jean Piaget

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Filosofi Kilèn
Filosofi Abad 20
Jean Piaget.jpg

Jeneng

Jean Piaget

Lair

9 Agustus 1896

Pati

16 September 1980

Aliran/tradisi

Developmental

Gagasan wigati

Konstruksif epistemologi, Teori Kognitif

Jean Piaget [ʒɑ̃ pjaˈʒɛ] (lair ing Neuchâtel, Swiss, 9 Agustus 1896 – tilar donya 16 September 1980 kanthi umur84 taun) inggih menika satunggalipun filsuf, ilmuwan, lan psikolog perkembangan Swiss, ingkang misuwur amargi panjenenganipun sampun neliti bab teori perkembangan kognitif bocah-bocah.[1] Miturut Ernst von Glasersfeld, Jean Piaget ugi kalebet Perintis ageng wonten ing teori konstruktivis bab pengetahuan.[1] Karyanipun Piaget ingkang menika kathah dipunkutip wonten ing pembahasan ngenani psikologi kognitif.[1] Karyanipun Piaget kathah dipunkutip wonten ing pembahasan babagan psikologi kognitif.

Wiwitanipun[sunting | sunting sumber]

Piaget dipunlairaken ing Neuchâtel ing wewengkon Swiss ingkang ngangge basa Perancis.[2] Ramanipun, Arthur Piaget, inggih menika satunggalipun profesor sastra Abad Pertengahan ing Universitas Neuchâtel.[2] Piaget kalebet lare ingkang nyanthelan lan nggadhahi minat ing ilmu biologi lan ilmu pengetahuan alam, utaminipun bab moluska (kerang-kerangan), lan sampun nerbitaken makalah saderengipun Piaget lulus SMA.[2] Karieripun ing bidhang ilmiah dipunwiwiti nalika yuswanipun nembe 11 taun, kanthi dipuntebitaken makalah cekak ing taun 1907 babagan manuk gereja albino.[2] Piaget pikantuk gelar Ph.D. wonten ing ilmu alamiah saking Universitas Neuchâtel, lan nate sinau ing Universitas Zürich.[2] Ing wekdal semanten, Piaget nerbitaken kalih makalah filsafat.[2] Paiget nggadhahi minat dhateng psikoanalisis, satunggalipun aliran pemikiran psikologi ingkang ngrembaka ing wekdal semanten.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)[An Exposition of Constructivism: Why Some Like it Radical]
  2. ^ a b c d e f g (en)[Kesselring, Th. 1999. Jean Piaget. München: Beck]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jean_Piaget&oldid=831399"