Jean Claude Van Damme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jean-Claude Van Damme

Van Damme ing Vestival Cannes 2010
Latar wuri
Alias Jean-Claude Camille François Van Varenberg
Lair 18 Oktober 1960 (umur 54)
Asal Flag of Belgium.svg Sint-Agatha-Berchem, Brussel, Belgia
Situs wèb http://www.jeanclaudevandamme.us/

Jean Claude Van Damme utawi ingkang gadhahi asma lair Jean-Claude Camille François Van Varenberg inggih punika aktor kelairan Brussels, Belgia, 18 Oktober 1960, ingkang terkenal ing akting action punika. Akting igkang terkenal inggih punika ing film BLOODSPOT (1988). ing film EXPENDABLES 2 Van Damme main kalian aktor Chuck Norris. Sapanunggalipun punika wonten aktor John Travolta, Jet Li, Jason Statham, Dolph Lundgren, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger lan Taylor Lautner. Film EXPENDABLES 2 piyambak inggih punika sekuel saking EXPENDABLES.

Karir saking Van Damme[sunting | sunting sumber]

Lintang ingkang gadhahi sebatan The Muscles saking Brussels miwiti kariri saking dados aktor ing film RUE BARBARE (1984) lan MONACO FOREVER (1984). Dipunlajengaken film KICKBOXER (1989), DOUBLE IMPACT (1991), UNIVERSAL SOLDIER (1992), NOWHERE TO RUN (1993), HARD TARGET (1993), SUDDEN DEATH (1995) dan TIMECOP (1994). Van Damme nate gadhahi masalah narkoba punika, sampun nate nikah kaping tiga. Istri kaping setungggal inggih punika Maria Rodriguez (1978-1984), dipunlajengaken Cynthia Derderian (1985-1985), model Darcy LaPier (1994-1997) lan istri punika aktris Gladys Portugues.[1]

Film Van Damme[sunting | sunting sumber]

  • (2012)The Expendables 2 (pre-production)
  • (2012) Six Bullets (filming)

Samson Gaul

  • (2012)II U.F.O. (filming)

George

  • (2012) Universal Soldier: A New Dimension (post-production)

Luc Devreaux

  • (2011) Dragon Eyes (post-production)

Tiano

  • (2011) Beur sur la ville

Merot

  • (2011) Assassination Games

Vincent Brazil

  • (2011) Kung Fu Panda 2

Master Croc (voice)

  • (2010) The Eagle Path

Frenchy

  • (2009) Universal Soldier: Regeneration

Luc Deveraux

JCVD

  • (2008) The Shepherd: Border Patrol (video)

Jack Robideaux

  • (2007) Until Death

Anthony Stowe

Charles

  • (2006) The Hard Corps (video)

Philippe Sauvage

  • (2006) Second in Command (video)

Cmdr. Samuel 'Sam' Keenan

  • (2004) Wake of Death

Ben Archer

Jean-Claude Van Damme fantasmé par Lenny

Kyle LeBlanc

Jacques Kristoff

Rudy Cafmeyer / Charles Le Vaillant

Replicant / Edward Garrotte

  • Lan sapanunggalipun[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 8 September 2011)
  2. ^ (id)www.imdb.com(dipuntingali tanggal 8 septemver 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.