Jean Baptiste Joseph Fourier

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Joseph Fourier
Jean Baptiste Joseph Fourier
Jean Baptiste Joseph Fourier
Miyos 21 Maret 1768
Auxerre, Burgundy, Kingdom of France (now in Yonne, France)
Tilar donya 16 Mei 1830 (umur 62)
Paris, Kingdom of France
Dalem France
Kabangsan French
Bidhang Mathematician, physicist, and historian
Lembaga École Normale
École Polytechnique
Lulusan saking École Normale
Doktoral advisor Joseph Lagrange
Doctoral students Gustav Dirichlet
Giovanni Plana
Claude-Louis Navier
Kaahlian Fourier series
Fourier transform
Fourier's law of conduction

Jean Baptiste Joseph Fourier (21 Maret 1768 - 16 Mei 1830) punika matématikawan lan fisikawan Prancis ingkang paling dipuntepangi amargi miwiti panylidhikan deret Fourier lan panrapanipun ing perkawis arus panas. Transformasi Fourier ugi dipun paringi asma kanggé ngurmati piyambakipun.

Mangga kapurih ugi mriksani[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Tèks awal saking Rouse History of Mathematics ingkang wonten ing domain umum
  • Fourier, J.-B.J. Mémoires d l'Académie Royale des Sciences de l'Institute de France VII. 570-604 (1827) (greenhouse effect essay)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.