Jayanagara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jayanagara
Raja Majapait
Mréntah Majapait: 1309 - 1328
Nami jangkep Sri Maharaja Wiralandagopala Sri Sundarapandya Dewa Adhiswara
Tilar donya 1328
Majapahit
Dipunsarèkaken Istana Kapopongan, Antawulan (Trowulan)
Pendahulu Raden Wijaya
Half-sister Tribhuwana Wijayatunggadewi
Pangganti Tribhuwana Wijayatunggadewi
Dinasti Dinasti Rajasa


Jayanagara iku raja Majapahit kaping pindo (1309-1328), putra Raden Wijaya saka Dara Petak sing asale saka Karajan Dharmasraya. Dyah Dara Petak iku salah siji saka lima istri Raden Wijaya lan mung saka Dyah Dara Petak iki Raden Wijaya nduwe katurunan putra lanang, mulane Dyah Dara Petak entu' gelar Stri Tinuheng Pura sing maknane: Istri sing dituake neng istana.

Ing jaman kakuasaan Jayanagara iki kerep kedadeyan pemberontakan sing dilakoni dening Sora taun (1311), Nambi tahun 1316, uga Kuti taun 1319.

Kapustakan[sunting | sunting sumber]

  • Slamet Muljana. 2005. Menuju Puncak Kemegahan (terbitan ulang 1965). Yogyakarta: LKIS
  • Slamet Muljana. 1979. Nagarakretagama dan Tafsir Sejarahnya. Jakarta: Bhratara


Didhisiki déning:
Raden Wijaya
Raja Majapahit
1309—1328
Diganti déning:
Tribhuwana Wijayatunggadewi


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jayanagara&oldid=808578"