JavaScript

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo ora resmi saka JSConf Uni Èropah 2011

JavaScript iku jeneng implementasi Netscape Communications Corporation tumrap ECMAScript standar, sawijining basa skrip sing didhasaraké marang konsèp pemrograman mawa basis prototipe. Basa iki utamané misuwur amarga panggunaané ing situs web (minangka JavaScript sisi klien) lan uga dipigunakaké kanggo nyadiakaké aksès skrip kanggo objèk sing di"tandur" (embedded) ing aplikasi liya.

Skrip JavaScript sing dilebokaké jroning berkas HTML utawa XHTML kudu dilebokaké ing antara tag <script>...</script>. Ing ngisor conto (sing bakal nampilaké dialog box isi Halo Donya! nalika sawijining tombol diklik déning panganggo):

<input type="button" value="Tekan di sini" onclick="halo();">
<script type="text/javascript">
    function halo() {
        alert( "Halo Donya!" );
    }
</script>
Basa pamrograman (Daftar basa pamrograman)
ALGOL | APL | Ada | BASIC| C | C++ | C# | COBOL | Common Lisp | Eiffel | FORTH | Fortran | Haskell | Java | JavaScript | Jython | LISP | LOGO | Mesa | Modula-2 | Oberon | Ocaml | Objective-C | Perl | PHP | Prolog | PL/I | Pascal | PostScript | Python | Ruby | Scheme | Smalltalk | SQL | Tcl | Visual Basic
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=JavaScript&oldid=886711"