Jaringan (Biologi)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Stem cells diagram.png

Jaringan iku sakumpulan sèl kang duwé rupa lan fungsi padha. [1] Jaringan ing kéwan iku ana:

  • Jaringan épitèl, jaringan iki duwé fungsi kanggo ngelapisi bolongan utawa rongga lan ing saluran awak. Jaringan iki mbentuk kulit kang mbungkus awak. [1]
  • Jaringan ikat, jaringan iki fungsiné kanggo naléni lan nghubungaké jaringan[1]
  • Jaringan rangka/balung, jaringan iki kanggo nyokong, ngelindhungi awak, lan dadi alat obahé menungsa. [1]
  • Jaringan Getih, fungsi jaringan iki yaiku kanggo ngédharaké zat panganan lan oksigén, uga ngangkut lewihan métabolisme mara alat pengeluaran. [1]
  • Jaringan Saraf, jaringan iki fungsiné kanggo sistem koordhinasi lan nerusaké rangsang (stimulus) [1]
  • Jaringan Otot, jaringan iki fungsiné kanggo ndhukung fungsi owah[1]

Jaringan ing Tanduran[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)(Suwarno(2009)."Panduan Pembelajaran Biologi X SMA & MA) (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.9)
  2. ^ a b c d (id)(Suwarno(2009)."Panduan Pembelajaran Biologi X SMA & MA) (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.10)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jaringan_(Biologi)&oldid=832057"