Januarisman Runtuwene

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Januarisman

Latar wuri
Jeneng Januarisman Runtuwene
Alias Aris
Asal Flag of Indonésia Jakarta, Indonesia
Génré Rock
Pegawéyan Penyanyi
Instrumèn Gitar, Keyboard
Taun aktif 2008–kini
Label Sony BMG Indonesia

Januarisman kondhang ning masarakat kanthi jeneng Aris Idol' (lair ing Jakarta, 25 Januari 1985; umur 29 taun iku juwara Indonesian Idol taun 2008.[1] Jenenge misuwur wiwit dadi juwara ing Indonesian Idol 2008.[1] Aris bisa dadi juwara sawisé olih polling SMS kang ngluwihi Gisel.[1] Sadhurungé dheweké meluni ajang Indonesian Idol, dheweké nyambut gawe dadi pengamen ning kereta listrik Jabotabek lan Terminal Kampung Melayu.[1]

Dheweké kuwi anak saka pasangan Silop Runtuwene lan Siti Rohaya, Januarisman Runtuwene urip bebrayanan karo Rosillia Octo Fany.[1] Nikah ning tanggal 22 September taun 2007 lan wis dikaruniai putri siji, kang diwenehi jeneng Mocalist Rasya Fatiruwllah.[1]

Ananging, amarga rumah tangga Aris lan Fany ana prakawis.[1] Mula ning tanggal 26 November taun 2008, Fany ngajukaké surat gugatan cerai maring Dheweké.[1] Durung bubar masalahé karo garwané ning sidang cerai, ana kasus anyar kang kudu diadepi dening Aris, yakuwi ana kabar menawa Aris wis nyiksa garwané, dheweké olih tuduhan KDRT (Kekerasan Dalam Rumah Tangga).[1] Kasus iki lagi digarap dening para pihak kang berwajib.[1]

Ora namung kuwi, amarga kadadian cerainé, Aris bakal dipecat saka ajang Indonésian Idol.[1] Babagan apa kang dadi rencana ceraianné, Aris milih kanggo rujuk karo garwané, Fanny ning akiré.[1] Dheweké tambah cedhak karo garwané mulai akur awit dheweké lara.[1]

Taun 2011, dheweké sarujuk menawa satpol PP kang ngurusi kateriban kutha Jakarta meh mbongkar kuburané Mbah Priok.[2] Miturut dheweké, sikap para satpol PP kasebut kebangetan lan brutal.[2] Kuduné, sadurungé anak sikap kaya kuwi kudu ana negosiasi pihak Walikotané, apa maneh nganti ana korban kang tiwas.[2]

Album[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)biografi Januarisman Runtuwene dipununduh tanggal 8 Septermber 2011
  2. ^ a b c (id)betita Januarisman Runtuwene dipununduh tanggal 8 Septermber 2011